Verenigingssloep

KOM SLOEPVAREN EN/OF HELP ONS LEDEN WERVEN !!!!!!

In het seizoen 2024 heeft WV De Helling een mooi plan: het aanschaffen van een elektrische sloep voor de vereniging. Wat gaan we doen:

  • De vereniging heeft een optie op een Zuidwestersloep 595. Een aluminium sloep van - je raadt het al - 5,95 meter lang. Voorzien van een sterke electromotor en grote accu. Zelfs een dagje op en neer naar Wijk bij Duustede hoort tot de mogelijkheden
  • Er wordt - als de ALV instemt - een esloep-afdeling opgericht. Net als bij het valkzeilen is deze afdeling gebaseerd op gezamenlijk gebruik. Voor een afdelingsbijdrage van 200 euro per jaar kun je onbeperkt varen, inclusief electriciteit
  • Het bestuur heeft als voorwaarde gesteld dat er op 24 april - voor de ALV dus - minimaal 15 afdelingsleden zijn.
  • Bij een positief besluit ligt begin juni de sloep in de haven.
  • Lees hieronder meer details over de afdeling, de sloep en hoe je je kunt aanmelden.
  • KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER DE SLOEP

De sloep

De Zuidwestersloep 595 is een aluminium sloep, met een rompvorm optimaal voor eletrisch varen. Je vaart 6,5 km per uur bij een vermogen van 400 watt. Dat kun je makkelijk 10 uur volhouden. Je kunt zien welke actieradius je nog hebt. De maximumsnelheid ligt net boven de 10 km per uur.  Dat kun je - bij een volle accu - 1,5 uur volhouden. Elektrisch varen is dus: ontspannen varen, genieten van de rust en het water. Ga lekker zitten op de kussens, je kunt tot 10 personen meenemen aan boord. En: je kunt elkaar verstaan, want er is geen storend motorgeluid.

We kiezen voor een aluminiumsloep. Minimaal onderhoud, lange levensduur en vooral: een heel lang seizoen! Zo lang de Lek niet te hard stroomt kun je  eigenlijk 12 maanden per jaar het water op. Denken we nu ten minste: we gaan het ondervinden.

Het gebruik

We maken, net als bij de valkzeilers, een appgroep met een link naar een pagina waar je de sloep per dagdeel kunt reserveren. Je laat de accu voldoende vol achter voor de gebruikers na je. Iedere keer als je gevaren hebt sluit je de accu aan op de lader. 
Je mag de esloep meenemen als je van twee andere afdelingsleden een handtekening krijgt die jou ondersteunen dat je met de sloep kunt varen. Daarvoor bieden we ook instructie aan. Niet dat het moeilijk varen is, maar het vergt enige handigheid om met de sloep te varen, omdat deze stuurt met de motor. Daarnaqst willen we graag dat je de vaarregels kent.

Na de ALV plannen we een oprichtingsvergadering, daar werken we verder uit hoe de afdeling gaat werken. Dus mis je details: dat klopt. We hebben tijd tot half juni om de details met elkaar in te vullen.
 

Hoe word je lid?

Ben je enthousiast, vul dan dit formulier in, ook als je al lidt bent en vink de esloep afdeling aan. Als de ALV instemt met de afdeling is je inschrijving pas definitief. We mikken als start eerst op maximaal 20 leden, daarna willen we verder groeien, dus schrijf je snel in: dan zit je bij de eerste lichting en vaar je vanaf midden juni!

Naast het afdelingslidmaatschap geldt de je lid moet zijn van de vereniging. Jeugdleden kunnen lid worden in overleg.

 

Als je brandende vragen hebt voordat je je wilt inschrijven als afdelingslid, dan kun je die stellen via  Joop Bartelds, Ad den Otter of sjoerdvanschriek@gmail.com

 

 

 

 

 

Terug naar boven