6 of 8 Mijl van Culemborg / Onderlinge Achtervolging

Door de corona-pandemie hebben wij de eerste drie wedstrijden van de Zomeravondregatta 2021 moeten afgelasten.

Om toch een kleine competitie te hebben is de 6 of 8 Mijl van Culemborg weer opnieuw gestart. Hier zijn de oude uitslagen van 2020 en 2021 te zien.

Op verzoek van WSV Rijn en Lek staat de competitie ook open voor zeilers uit Wijk bij Duurstede ( en Maurik en Beusichem). Zij kunnen starten bij Keerpunt 1A of 1B (6 of 8 mijl). De baan vanaf de oostzijde is: 6 mijl: Keerpunt 1A, Startlijn, Keerpunt 2A, Startlijn, Keerpunt 1A. 8 mijl: Keerpunt 1B, Startlijn, Keerpunt 2B, Startlijn, Keerpunt 1B.

Daarnaast wordt het mogelijk om een Onderlinge Achtervolging te varen. Op het SW overzicht staat naast je SW ook een lijst van vertrektijden. De vertrektijden zijn op basis van een eindtijd van 21.00 uur en 21.30. Uiteraard kunnen boten ook beslissen overdag te varen, trek dan het aantal uren dat er vroeger geeindigd wordt af van de starttijd. (bijvoorbeeld eindtijd 16.00 uur ipv 21.00: 21.00 - 16.00 uur = 5 uur. Nieuwe vertrektijd is vertrektijd in overzicht - 5 uur) Heb je nog geen SW op het overzicht, dan moet je die wel vooraf aanvragen. Dat kan met dit formulier. Dit kan alleen voor leden van WV de Helling en WSV Rijn en Lek. Houd rekening met een paar dagen, het moet (helaas) nog handmatig verwerkt worden.

Er zijn twee wedstijdbanen uitgezet, namelijk één van 6 mijl en één van 8 mijl. Klik hier voor de Banenkaart.

Zowel boten uit de Kajuit-, Openmeermans-, Openeenmans- als Lelyvletklasse kunnen meedoen.

Iedereen kan individueel 6 of 8 Mijl varen. Je mag zo vaak als je wil inschrijven. Zo heb je ook een competitie tegen jezelf. Op deze pagina zal de ranglijst van 2022 bijgehouden worden. Daarop is te zien hoe je ten opzichte van jezelf en de andere deelnemers hebt gevaren. Er wordt gevaren onder de SW Handicap 2021.

Hoe gaat de 6 of 8 Mijl van Culemborg in zijn werk:

 1. Meld je aan met dit inschrijfformulier (als het je eerste inschrijving is dan graag een aantal dagen voordat je gaat zeilen), je krijgt een bevestigingsmail, bewaar die goed.
 2. Kijk hier voor een lijst van SW's voor de verschillende boten (met of zonder Spinnaker/Gennaker). Staat je SW er niet bij, dan komt dat er vanzelf bij na de eerste inschrijving (je hoeft hem bij de inschrijving nog niet meteen in te voeren).
 3. Gebruik een stopwatch om je tijd bij te houden.
 4. Je bent gestart als de hele boot over de startlijn is.
 5. Zorg dat de boot helemaal over de lijn van Keerpunt 1/Startlijn is gevaren, voordat je omdraait. De boei van Keerpunt 2 rond je aan jouw bakboordzijde.
 6. Als de boot helemaal over de Finishlijn is, stop je de tijd.
 7. Via je bevestigingsmail, kan je opnieuw naar je formulier om je tijd in te voeren. In verband met mijn geringe ICT-vaardigheden graag in minuten invoeren. (bv 2 uur 11 minuten en 30 seconden wordt: 131.5 (met een punt ipv komma))
 8. De score wordt binnen een paar dagen verwerkt.

Hoe gaat de Onderlinge Achtervolging in zijn werk:

 1. Kijk in deze lijst om je starttijd te zien. Heb je nog geen SW vraag die dan van de voren aan met dit formulier.
 2. Sluit kort wat de eindtijd wordt en welk baan gevaren wordt 6 of 8 mijl ( Banenkaart )
 3. Zie voor start en keerpunten naar punt 4 en 5 hierboven. Is het parcour binnen de tijd gevaren, begin dan weer vanvoren af aan.
 4. Degene die op de eindtijd het dichtsbij het volgende markeringspunt ligt heeft gewonnen.

 

Veiligheid:

Deze banen worden volledig op eigen risico gevaren. Er is geen organisatie die bovenstaande coordineerd. Er is dus ook niemand dit kan helpen als er iets met je gebeurt. De vereniging kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade van welke aard dan ook, hetzij lichamelijk hetzij in materieel opzicht. Houd je te allen tijde aan het Rijnvaart Politie Reglement!

 

Veel zeilplezier!!!

 

Klik hier voor het inschrijfformulier

Klik hier voor aanvraag van SW (en vertrektijd)

Klik hier voor het overzicht van de SW Handicap

Klik hier voor het overzicht van de aanmeldingen/uitslagen

 

 

 

Terug naar boven