Papklokkenrace

 

Update: helaas gaat de Papklokkenrace 2020 niet door. Vanwege Corona wachten we een jaar.

 

 Vaar vooral de 6 of 8 mijl van Culemborg.

 

 

 klik HIER voor videobeelden van de papklokkenrace 2019

 

 

Dit zeilseizoen start deze keer met de Papklokkenrace, schrijf je in via deze link

 

2020, Corona, alles is anders dan anders. Geen voetbal, geen EK, geen Olympische spelen, geen tour, geen Wimbeldon, geen GP van Zandvoort, geen Sail Amsterdam en zelfs geen Zomer avondregatta op de Lek.

Toch mogen we van de overheid en het KNWV weer wedstrijden organiseren. Landelijk gebeurt dit dan ook weer bij diverse verenigingen. Om een enigszins verloren seizoen nog van sportieve glans te voorzien wil ook WSV de Helling de Papklokkenrace 2020 laten doorgaan en wel op zaterdag 5 en zondag 6 september.

Op zaterdag 5 september is er een palaver: de startpapieren moeten worden opgehaald, er zal uitleg gegeven worden over de startprocedures, zowel de klassieke start, als de achtervolgenswedstrijd. Die dag zullen er drie wedstrijden op de Lek gehouden worden zo als jullie gewend zijn met de zomeravondregatta en voorgaande Papklokkenraces

Op zondag 6 september een achtervolgingswedstrijd volgens de Nijkerkse methode. Ieder schip krijgt op basis van zijn SW een starttijd toegewezen.De langzamere boten starten eerst, de snelste het laatst. De eindtijd is voor iedereen dezelfde. Wie dan eerst ligt heeft gewonnen.

De winnaar van de Papklokkenrace 2020 is degene die uit de grootste deelnemende klasse na de twee wedstrijddagen bovenaan het klassement staat. 

Afgelopen jaren hebben wij regelmatig gehoord dat er mensen dolgraag mee willen varen , maar geen boot hebben om mee te zeilen. Het omgekeerde komt ook voor: wel een mooi schip om mee te varen maar geen (of niet genoeg) bemanning  Als u zich tijdig aanmeldt bij de wedstrijdcommissie, kunnen stuurman en bemanning bij elkaar gebracht kunnen worden, zodat er extra veel mensen plezier kunnen beleven aan de Regatta! 

We combineren het sportieve met gezelligheid, en zorgen dat het ook voor de jeugd leuk is om mee te doen.

In de zeilsport is het mogelijk de Corona veiligheid voorschriften te respecteren. De organisatie is zich bewust van deze maatregelen en zal deze handhaven. Uiteindelijk is de overheid leidend en doen we een beroep op ieders gezond verstand!

Organisatie Papklokkenrace 2020.

Terug naar boven