Papklokkenrace

 

Dit zeilseizoen gaat de Papklokkenrace wel door.

 

Niet alles is weer bij het oude , maar met in achtname van het eerder opgestelde corona-protocol voor de Zomeravondregatta (zie website WSV de Helling), is het ook mogelijk de Papklokkenrace doorgang te laten vinden. Deze zal plaatsvinden op zondag 5 september en er zullen deze dag 3 wedstrijden georganiseerd worden. Er zal gezeild worden in de “kajuitzeilklasse”, “open meermansklasse” , “open eenmansklasse”en Lelie-vletten. De winnaar uit de grootste klasse zal tevens de winnaar zijn van de Papklokkenrace 2021. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de uitslagen in combinatie met de reeds eerder behaalde resultaten van de Zomeravondregatta tevens meetellen voor “de Blauwe Wimpel 2021”.

Inschrijvingen voor de Papklokkenrace zijn mogelijk via de website en staan ook open voor verenigings-leden van buitenaf, zoals de Scouting, Wijk bij Duurstede en Maurik. Eerdere deelnemers aan de Zomeravondregatta 2021 hoeven zich niet opnieuw in te schrijven, dit gaat automatisch. Mocht je ingeschreven staan en niet aan de Papklokkenrace meedoen laat dit dan even weten aan de organisatie. Nieuwe inschrijvingen kunnen niet meedingen in de Blauwe Wimpel.

Ook tijdens dit evenement kunnen wij helaas geen gebruik maken van het clubschip. Het traditionele palaver met Culemborgsvolkslied en kruidenbitter zal achterwege blijven. De prijsuitreiking zal in aangepaste vorm op het grasveld naast het clubschip plaatsvinden.

De wedstrijdbepalingen, de banenkaarten en het coronaprotocol zijn te downloaden via de website van de WSV de Helling . De app-groep Zomeravondreg/Papklok ‘21 zal wederom dienen als het officiele communicatieplatform van het organisatiecomite maar nu inclusief de Papklokkenrace.

Afgelopen jaren hebben wij regelmatig gehoord dat er mensen dolgraag mee willen varen , maar geen boot hebben om mee te zeilen. Het omgekeerde komt ook voor: wel een mooi schip om mee te varen maar geen (of niet genoeg) bemanning Als u zich tijdig aanmeldt bij de wedstrijdcommissie, kunnen stuurman en bemanning bij elkaar gebracht kunnen worden, zodat er extra veel mensen plezier kunnen beleven aan de Regatta! 

Veel plezier, Organisatie Papklokkenrace 2021.

 

 Schrijf je in via deze link

 

Klik HIER voor de wedstrijdreglement 2021

Klik HIER voor de Banenkaart

Klik HIER voor de uitslagen Papklokkenrace 2021

klik HIER voor videobeelden van de papklokkenrace  2019

 

Terug naar boven