Papklokkenrace

 

Papklokkenrace 2024 zondag 15 september

 

Voor de meeste van ons is dan de vakantie weer voorbij en kijken we uit naar een prachtige nazomer. We hopen op voldoende water in de Lek. We gaan weer een zeilevenement houden met skippersmeeting, het Culemborgs volkslied, schippersbitter en de prijsuitreiking in het clubschip.

De Papklokkenrace is een eendaags zeilevenement georganiseerd door de WSV de Helling. Deze najaars zeilwedstrijden zullen worden gevaren op de rivier “de Lek” tussen Culemborg en Beusichem en wel op zondag 15 september. De wedstrijden staan eveneens open voor deelnemers buiten onze eigen vereniging en we hopen daarom ook dit jaar weer schepen uit Wijk bij Duurstede te mogen ontvangen. Er wordt gevaren in de “kajuitklasse”, “open meermans” ,”open eenmans” ook de jeugdzeilers zijn van harte welkom. Afhankelijk van de weergoden zullen we die dag drie tot vier wedstrijden varen. De winnaar uit de grootste klasse is tevens overall winnaar van de Papklokkenrace en ontvangt de wisselprijs de “Papklok”. Banenkaarten en wedstrijdregelementen staan vermeld op de site van WSV de Helling. Daar kan je je tevens ook vanaf heden inschrijven.

 

Wij hebben er alvast veel zin in en hopen op dezelfde mooie zeilomstandigheden als bij de zomeravondregatta en gezellige deelnemers .

 

Programma:

10.00 uur: Schippersmeeting

11.00 uur: Het water op.

11.30 uur: Eerste start

14.45 uur: Laatste start

17.00 uur: Prijsuitreiking

 

 Schrijf je in via deze link

 

Klik HIER voor de wedstrijdreglement 2024

Klik HIER voor de Banenkaart

Klik HIER voor de uitslagen Papklokkenrace 2023

klik HIER voor videobeelden van de papklokkenrace  2019

 

Terug naar boven