Roeien

Roeien kan iedereen

Roeien is een typische breedtesport. Wanneer je de eerste beginselen onder de knie hebt, kun je er alleen of met anderen op uit trekken. Ben je een mooi-weer-roeier of iemand die het hele jaar door wekelijks tenminste twee keer het water op gaat? Alles kan! Roeien is een gezonde sport die bijna het hele jaar door beoefend kan worden. Gezond omdat het een buitensport is en omdat vrijwel alle spieren gebruikt worden. Het is ook een geschikte sport om de conditie op te bouwen of op peil te houden. Roeien is niet gebonden aan een leeftijd. Iedereen van jong tot oud kan leren roeien. Over het algemeen geldt dat wanneer je kunt zwemmen en fietsen, je ook kunt roeien. 

Roeien bij De Helling

De roeiafdeling is opgericht in 1996. Het aantal leden schommelt tussen de 100 en 120 leden. We hebben recreatieve roeiers, toerroeiers en een aantal fanatieke competitieroeiers. Afhankelijk van je ambities en de tijden waarop je kunt roeien is het mogelijk om aan de instuif deel te nemen of je bij een ploeg aan te sluiten.

Verenigingsleven

De roeiers van De Helling vormen een actieve vereniging waar taken door de leden zelf worden verricht. Instructie van nieuwe leden, coaching van competitieroeiers, onderhoud van boten, organisatie van evenementen en bediening achter de bar zijn vrijwilligerswerk. Van alle leden wordt dan ook enige inzet in een andere activiteit dan alleen het roeien verwacht om de vereniging draaiende te houden. Na het roeien genieten wij doorgaans nog even na met een kopje koffie of thee. Gedurende het seizoen zijn er diverse sportieve evenementen waarvoor je je kan inschrijven.

Leren roeien

Ieder voorjaar organiseren we een basiscursus voor mensen zonder roeiervaring. Na de basiscursus kan je meeroeien met de andere roeiers van De Helling tijdens de wekelijkse roeiuren.

Vervolgcursussen

Als je éénmaal je roeidiploma hebt gehaald is het mogelijk om vervolgcursussen te volgen. Om zelfstandig met een boot het water op te kunnen is het bijvoorbeeld noodzakelijk om ook jestuurdiploma te halen. Daarnaast worden er jaarlijks vervolgcursussen aangeboden waarbij je bijvoorbeeld kan leren roeien in een skiff (een 1-persoonsboot) of in andere type boten waarvoor je meer techniek nodig hebt.

Roeitijden

Vrijwel iedere ochtend wordt er geroeid, ook in de winter. Bij roeiactiviteiten vind je eenoverzicht van alle instuiftijden. Als je éénmaal je roeidiploma hebt is het mogelijk om tijdens de instuif mee te roeien. Tijdens de instuif kan je gewoon komen, ter plekke wordt de boten ingedeeld. Als je een eigen ploegje hebt kan je natuurlijk zelf bepalen wanneer je gaat roeien. Daarnaast wordt er zodra het licht genoeg is ook ’s avonds geroeid. In geval van te harde wind, te harde stroming of vorst, geldt er een roeiverbod.

Wintertrainingen

In de wintermaanden van oktober tot en met maart kunnen leden van De Helling tegen een speciaal tarief wekelijks een uur sporten in sportcentrum Gunther’s Family Fit. 

Belangstelling?

Wil je deelnemen aan de basiscursus? Meld je dan hiervoor aan, de cursus start gewoonlijk in het voorjaar. Kun je al roeien en heb je geen instructie nodig? Dan kan je lid worden op ieder moment van het jaar. Voor meer informatie neem contact op met de coordinator opleidingen.

Lidmaatschap

Iedereen die 16 jaar of ouder is en in het bezit is van een zwemdiploma kan lid worden van de roeiafdeling van De Helling. Kijk voor meer informatie over de contributie in de rubriek lidmaatschap.

Terug naar boven