Documenten

 

In de Roeiafspraken staan de algemene afspraken die we binnen de roeiafdeling hebben gemaakt, bijvoorbeeld over het roeibestuur, de ledenvergaderingen, de opleidingen en de roeiactiviteiten.

De roeiafdeling van De Helling heeft twee handboeken:  

  • Het Roeihandboek bevat informatie over het roeien zelf: over veilig roeien, omgang met materiaal, commando's en roeitechniek. Deelnemers aan de basiscursus ontvangen het Roeihandboek. 
  • In het Stuurhandboek staat alles wat je moet weten als je stuurexamen doet: de wettelijke regels, de praktijk van het sturen, het manoeuvreren en de veiligheidsregels.  

Aan welke eisen je moet voldoen voor de verschillende roeiexamens vind je in:

Een volledige overzicht van de permissies staat in dit permissie schema

Schade aan het materiaal wordt met het Schade-incidentenformulier gemeld bij de Materiaal Commissaris. Incidenten zonder schade kunnen met hetzelfde formulier gemeld worden.

Het is met gladmateriaal niet toegestaan om te roeien bij een watertemperatuur onder de 10 graden. Ervaren roeiers kunnen met een dispensatieformulier vrijstelling vragen bij het bestuur. Vul dit formulier in en onderteken het en mail het naar Veiligheids commissaris. Je krijgt een akkoordbevestiging per mail.  

 

Terug naar boven