Jeugdzeilen

Voor kinderen en jeugd vanaf 9 jaar  organiseert de Helling een zeilopleiding. Er wordt gevaren in Optimisten (eenmans) en voor kinderen vanaf 12 jaar zijn de tweemans Pico’s beschikbaar.

Wij geven instructie op de afgraving “De Redichemse Waard”. Plezier in zeilen staat voorop. Wij leiden op voor het erkend CWO diploma.

 

Diploma CWO1 is bedoeld voor kinderen die nog nooit hebben gezeild. Ze leren de eenvoudige basisvaardigheden, zoals op- en aftuigen, sturen, bedienen van de zeilen en overstag gaan. Dit wordt aangevuld met theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Het zeilen gebeurt onder rustige omstandigheden d.w.z. rustig vaarwater en matige wind (3 Beaufort).

Diploma CWO2 is voor kinderen die de eerste opleiding succesvol hebben doorlopen en die de beginselen van het zeilen beheersen. De opleiding omvat de basisvaardigheden en wordt verder aangevuld met o.a. opkruisen en aankomen aan hogerwal met bijbehorende theorie. Het zeilen gebeurt onder redelijke omstandigheden d.w.z. niet te druk vaarwater tot windkracht 4 Beaufort.

Voor diploma CWO3, dat alleen wordt gegeven voor tweemans Pico, liggen de eisen hoger en wordt ook veel op de Lek gevaren.

Zie voor meer informatie www.cwo.nl.

 

Zeilkamp

Midden in het zeilseizoen organiseert de Helling een zeilkamp voor álle jeugdleden van de zeilafdeling.

 

Instructeursopleiding

Wij leiden ook zelf instructeurs op. Dus als je zeilervaring hebt en wellicht al een CWO diploma, dan zijn er ook mogelijkheden om tot CWO insructeur te worden opgeleid.

 

Zeilinstructeurs uit onze eigen vereniging verzorgen de opleiding. Zij leren de kinderen de beginselen van het zeilen en varen tijdens het zeilen in begeleidingsboten mee om, daar waar nodig is, de kinderen individueel te begeleiden.

Terug naar boven