Jeugdzeilen

Jeugdzeilen

Speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar organiseert de WV de Helling een jeugdzeilopleiding. In een aantal zeilweekenden leren de kinderen op ‘De Afgraving’ spelenderwijs zeilen in de eenmansboot ‘Optimist’. Het mogelijk is om de diploma's Eenmansboot CWOI, CWOII en CWOIII te halen. 

CWOI is bedoeld voor kinderen die nog nooit hebben gezeild. Ze leren de eenvoudige basisvaardigheden, zoals op- en aftuigen, sturen, bedienen van de zeilen en overstag gaan. Dit wordt aangevuld met theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Het zeilen gebeurt onder rustige omstandigheden d.w.z. rustig vaarwater en matige wind (3 Beaufort). CWOII is voor kinderen die de eerste opleiding succesvol hebben doorlopen en die de beginselen van het zeilen beheersen. De opleiding omvat de basisvaardigheden en wordt verder aangevuld met o.a. opkruisen en aankomen aan hoger wal met bijbehorende theorie. Het zeilen gebeurt onder redelijke omstandigheden d.w.z. niet te druk vaarwater tot windkracht 4 Beaufort. Zie voor meer informatie www.cwo.nl.

Zeilinstructeurs uit onze eigen vereniging verzorgen de cursus. Zij leren de kinderen de beginselen van het zeilen bij en varen tijdens het zeilen in begeleidingsboten mee om, daar waar nodig is, de kinderen individueel te begeleiden.

Terug naar boven