Basisroeicursus

De roeiafdeling van De Helling start traditioneel in april met een basiscursus roeien. Belangstelling? Lees verder en meld je aan.

 

Om te leren roeien volg je in eerste instantie een vrij intensieve cursus van 2 lessen per week gedurende 10 weken. Dit is nodig om de roeitechniek onder de knie te krijgen. Als je deze eenmaal beheerst kan je zelf bepalen hoe vaak je gaat roeien. Per cursusgroep kunnen er maximaal 8 personen deelnemen. De cursus wordt gegeven door ervaren roeileden in hun vrije tijd.

Na deze roeicursus ben je in staat om met anderen en met plezier op recreatief niveau te roeien. Je kunt dan deelnemen aan de instuifuren van de vereniging of deelnemen aan roeitochten in de omgeving of in andere delen van het land. Afhankelijk van jouw wensen bieden wij je de mogelijkheid voor verdere ontwikkeling van je roeitechniek en door te gaan voor het roeien in een eenpersoonsboot (skiff) en/of wedstrijden.

Als je belangstelling hebt, meld je aan! Bij overtekening plaatsen we je op een wachtlijst. We verwelkomen je graag. Neem dan contact op met de coördinator opleidingen

 

Tijden:

Dagcursus: maandagmorgen van 11:00-13:00 uur en vrijdagmorgen van 11:00-13:00 uur. Start april 2018.

Avondcursus: dinsdag- en donderdagavond van 19:00-21:00 uur. Wanneer het langer licht blijft van 19:30-21:30 uur. Start april 2018.

Voor alle geplaatste deelnemers organiseren wij eind maart een informatie- en kennismakingsavond.

Op het filmkanaal www.youtube.com/wvdehellingroeien  kan je alvast kennismaken met het roeien bij de Helling. Je vindt er o.a. een filmpje Leer roeien en de Nederlandse Roeitechniek.

 

Roeihandboek: basiskennis roeien

Het roeihandboek is een essentieel handvat in de basisroeicursus. Per les wordt een aantal hoofdstukken voorbereid en doorgenomen. Nadien vormt het een handig naslagwerkje. Je kan het hier downloaden:

- Roeihandboek maart 2017

 

Terug naar boven