Basisroeicursus

De roeiafdeling van De Helling start gewoonlijk in april met een basiscursus roeien. Belangstelling? Lees verder en meld je aan.

Om te leren roeien volg je een intensieve cursus van 2 lessen per week gedurende 10 weken. Dit is nodig om de roeitechniek onder de knie te krijgen. Je krijgt les van ervaren roeiers. Per cursusgroep kunnen er maximaal 8 personen deelnemen.

Na deze roeicursus ben je in staat om met anderen en met plezier op recreatief niveau te roeien. Je kunt dan deelnemen aan de instuifuren van de vereniging of deelnemen aan roeitochten in de omgeving of in andere delen van het land die we regelmatig organiseren.

Na de basisopleiding zijn er nog verschillende mogelijkheden je roeitechniek te verbeteren en je kennis en vaardigheden uit te breiden, een en ander afhankelijk van je eigen interesses.

Als je belangstelling hebt, meld je aan! Bij overtekening plaatsen we je op een wachtlijst. We verwelkomen je graag. Neem dan contact op met de coördinator opleidingen

Tijden:

  • Dagcursus: maandagmorgen van 11:00-13:00 uur en vrijdagmorgen van 11:00-13:00 uur. 
  • Avondcursus: dinsdag- en donderdagavond van 19:00-21:00 uur. Wanneer het langer licht blijft van 19:30-21:30 uur. 

Voor alle geplaatste deelnemers organiseren wij eind maart een informatie- en kennismakingsavond.

Het roeihandboek is een essentieel handvat in de basisroeicursus. Per les wordt een aantal hoofdstukken voorbereid en doorgenomen. Nadien vormt het een handig naslagwerkje. Je kan het inzien via de pagina Documenten.

 

Terug naar boven