Roeiactiviteiten

Roeitijden

Als je lid bent van de De Helling en je hebt je de juiste roei- en stuurpermissies kan je in principe zelf bepalen op welke dag en welk tijdstip je gaat roeien. Omdat het niet altijd makkelijk is een eigen vaste ploeg te vormen, kan je ook op één of meer van de volgende 'instuiftijden' komen roeien.

Voor instuiftijden bekijk de pagina Instuif.

 

Vaste ploegen

Daarnaast zijn er een aantal roeiers die in vaste ploegen roeien en/of trainen voor wedstrijden. Wil je ook graag in vast ploegverband roeien of aan wedstrijden meedoen? Informeer dan verder bij de wedstrijdcommissaris.

Toerroeien

Wil je lekker recreatief roeien? Dat kan! Door het jaar heen worden tal van toertochten georganiseerd door andere roeiverenigingen waar je zo aan deel kunt nemen. Alle tochten zijn te vinden op de website van de KNRB. Aan het begin van het jaar selecteren we een aantal tochten waar we met De Helling in ieder geval aan mee willen doen. Welke dat zijn kan je zien in de digitale kalender (links in de menubalk). Uiteraard is het mogelijk om op eigen initiatief aan een toertocht deel te nemen als je een team bij elkaar hebt en de juiste roei- en stuurpermissies bezit. Neem in dat geval altijd even contact op met de commisaris toerroeien.

Daarnaast organiseert De Helling sinds 2004 de inmiddels traditionele Batavierentocht (van Wageningen naar Culemborg). Kijk voor meer informatie in de subrubriek of klik op de link.

Wedstrijdroeien

Wil je graag fanatieker roeien en bijvoorbeeld deelnemen aan wedstrijden? Ook dat kan! Het hele jaar door worden er tal van wedstrijden georganiseerd door andere roeiverenigingen en waar je aan deel kunt nemen. Een overzicht hiervan vind je op de website van de KNRB. Aan het begin van het jaar selecteren we een aantal wedstrijden waar we met zoveel mogelijk Hellingploegen aan deel willen nemen. Een overzicht hiervan vind je in de digitale kalender (links in de menubalk).

Als je aan wedstrijden mee wilt doen, is het wel belangrijk dat je een vaste ploeg hebt en regelmatig traint. Denk aan 2 boottrainingen in de week en daarnaast nog een conditietraining (sportschool, ergometer, fietsen etc). Binnen de Helling zijn een aantal ploegen die regelmatig aan wedstrijden deelnemen. Heb je ook belangstelling? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissaris.

Terug naar boven