Roeiactiviteiten

Instuif- en roeitijden

Als lid van de roeiafdeling van de Helling kan je zo vaak je wil meeroeien met de instuif. Voor instuiftijden bekijk de pagina Instuif. Wie over de juiste permissies beschikt, kan daarnaast een boot voor zichzelf of een eigen ploeg afschrijven buiten de instuiftijden.  

Vaste ploegen

Daarnaast zijn er een aantal roeiers die in vaste ploegen roeien en/of trainen voor wedstrijden. Wil je ook graag in vast ploegverband roeien of aan wedstrijden meedoen? Informeer dan verder bij de wedstrijdcommissaris.

Toertochten

Wil je lekker recreatief roeien? Dat kan! Door het jaar heen organiseren we eigen toertochten en doen we mee aan tochten die door andere verenigingen worden georganiseerd en die te vinden zijn op de website van de KNRB. 

Ook is het mogelijk om op eigen initiatief aan een toertocht deel te nemen als je een team bij elkaar hebt en de juiste roei- en stuurpermissies bezit. Neem in dat geval altijd even contact op met de commisaris toerroeien.

Vaste jaarlijkse tochten zijn in elk geval de Batavierentocht (van Wageningen naar Culemborg) en de pannenkoekentocht als start en afsluiting van het avondroeien. Kijk voor meer informatie in de subrubriek of klik op de link.

Wedstrijdroeien

Wil je graag fanatieker roeien en bijvoorbeeld deelnemen aan wedstrijden? Ook dat kan! Het hele jaar door worden er tal van wedstrijden georganiseerd door andere roeiverenigingen waar je aan deel kunt nemen. Een overzicht hiervan vind je op de website van de KNRB

Als je aan wedstrijden mee wilt doen, is het wel belangrijk dat je een vaste ploeg hebt en regelmatig traint. Denk aan 2 boottrainingen in de week en daarnaast nog een conditietraining (sportschool, ergometer, fietsen etc). Binnen de Helling zijn er een aantal ploegen die regelmatig aan wedstrijden deelnemen. Heb je ook belangstelling? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissaris.

Wintertrainingen

In de wintermaanden van oktober tot en met maart kunnen leden van De Helling tegen een speciaal tarief wekelijks een uur sporten in sportcentrum Gunther’s Family Fit. 

Terug naar boven