Zeilkamp

Ieder jaar organiseert De Helling een zeilkamp voor de jeugd. De kinderen kamperen in zelf meegebrachte tenten en varen twee dagen in de vertrouwde Optimisten en Pico’s, maar ook (onder begeleiding) in andere soorten zeilboten. Tijdens het kamp wordt ook instructie gegeven. Het kamp start op zaterdagochtend en eindigt op zondagmiddag.

 

De kinderen krijgen daar de gelegenheid het geleerde spelenderwijs in praktijk te brengen of wedstrijden te varen. Tijdens het zeilen wordt ook instructie gegeven.  Daarnaast kunnen de kinderen kennis maken met andere zeilboten, zoals een kajuitboot of een open kielboot. In de avond hebben we een leuk walprogramma.

De tent van de scouting is tijdens het weekend het hoofdonderkomen, de kinderen overnachten in zelf meegebrachte tenten.

Het kamp is in principe voor alle jeugdleden van De Helling, dus ook voor kinderen die niet aan de zeilcursus deelnemen.Ouders zijn van harte welkom om ook het gehele kamp aanwezig te zijn en dus ook te blijven slapen.

 

Paklijst zeilkamp

Lunchpakket voor de zaterdag; Tent; Slaapzak (voldoende warm); Kussen; Matje/luchtbed; Handdoeken; Toiletspullen; Warme kleding; Regen kleding; Laarzen voor land activiteiten; Zaklamp; Bord, beker, bestek (met naam); Theedoek; Zeilkleding/wetsuit; Zwemkleding; Zonnebrand; Als je hebt: zwemvest; Genoeg droge kleding (warme jas); vuilniszak voor de natte spullen.

 

Kosten

De kosten voor het kamp, zijn niet inbegrepen in de opleiding Jeugdzeilen. De kosten van het zeilkamp liggen rond de 40 euro.

Terug naar boven