Zeilkamp

Ook in 2016 wordt voor de jeugdleden een zeilkamp georganiseerd, en wel op zaterdag 25 en zondag 26 juni. Op de oevers van het Gat van Maurik (tegenover Wijk bij Duurstede) wordt het kamp opgebouwd. De kinderen krijgen daar twee dagen de gelegenheid het geleerde spelenderwijs in praktijk te brengen door het maken van korte ‘ dagtochten’. Tijdens het zeilen worden waar nodig ook aanwijzingen door de instructeurs gegeven. Ook wordt de gelegenheid geboden om eens met andere zeilboten kennis te maken, zoals een kajuitboot of een open kielboot.

De tent van de scouting is tijdens het weekend het hoofdonderkomen, de kinderen overnachten in zelf meegebrachte tenten.

Het kamp is in principe voor alle jeugdleden van De Helling, dus ook voor kinderen die niet aan de zeilcursus deelnemen. De kosten voor het kamp, zo rond de dertig euro, zijn niet inbegrepen in de opleiding Jeugdzeilen.

Paklijst zeilkamp

Lunchpakket voor de zaterdag; Tent; Slaapzak (voldoende warm); Kussen; Matje/luchtbed; Handdoeken; Toiletspullen; Warme kleding; Regen kleding; Laarzen voor land activiteiten; Zaklamp; Bord, beker, bestek (met naam); Theedoek; Zeilkleding/wetsuit; Zwemkleding; Zonnebrand; Als je hebt: zwemvest; Genoeg droge kleding (warme jas); vuilniszak voor de natte spullen.

Terug naar boven