Esperanza San Antoni (Ibiza) 2 mei 2019

Tags: 

 

Puerto San Antoni (Ibiza)  2 mei 2019  (38.58.8N 01.17.0E)

 

 

Hola Vrienden, Familie en Hardlopers,

 

We zijn weer heerlijk met de Esperanza onderweg. Het plan was de Costa Blanca langzaam omhoog te zeilen naar Altea om daar Ina & Ruud, zeilvrienden uit Lemmer, te ontmoeten. Zij hadden in het nabijgelegen Albir een appartement gehuurd. Zo konden we mooi samen Semana Santa (de heilige week waar Pasen invalt) vieren. 

 

Het grootste en belangrijkste religieuze feest in Spanje met prachtige kleurrijke processies.

 

Echter, we hadden het weer een beetje gevolgd en het zou met Pasen echt bar en boos gaan worden.  Storm en (Sahara) regen. Er was een bui en die duurde ook gelijk drie dagen!  Op sommige plekken aan dek konden we zo plantjes poten, zoveel zand lag er!

 

Alle processies werden afgelast. Echter, de stemming aan boord was super. We hadden zoveel bij te praten te eten en te drinken met Ina & Ruud. Blaren op onze tong en het hoofd kon het amper bijhouden.

 

 

Na  twee weken konden de trossen weer los. Op naar Moraira en na twee dagen de hoek om bij Cabo la Nao op naar Ibiza. Eindelijk zeilen met een grote Zzzzzz!

 

 

 

Na twee dagen zien we de Noorderzon, ook overwinteraars uit Torrevieja, met Carla & Klaas binnen lopen. Maar ….. die kijken helemaal niet vrolijk. Vast niet gezeild met…. 

 

Terug naar boven