Esperanza aan de Spaanse oostkust

Tags: 

Denia (Spanje) 27 september 2018  (38.50.88N 00.07.53E)

 

 

Hola  Vrienden van de Helling,

 

We voelden het: Altea zoemde en gonsde al een paar dagen van opwinding. Wat is er loos?

 

In het weekend was er een groot fiesta! waar de hele plaatst en zo’n beetje de gehele omgeving al een jaar naar toe leeft: “Moros  y Cristianos” Een cultureel erfgoed van de streek. 

 

Tijdens deze dagen wordt uitgebeeld hoe het land uiteindelijk uit de handen van de Arabische troepen werd bevrijd door de Christelijke legers.

    

En dat het een groot feest zou worden bleek daar  ‘s landsgrootgrutter de Mercadona,

een paar dagen dicht ging! Nou dan is er wat aan de hand!!

 

Oke, Club Nautico,  we blijven nog een paar nachtjes. Dat gaan we meemaken.

 

Wat we die avond zagen paste bijna niet in ons hoofd. Het was een giga parade die voorbij trok. De kleding die wordt gedragen door Moren en Christenen is uitbundig. Van veelkleurig tot angstaanjagend.

 

We begrijpen dat de groepen die we langs zien komen een jaar lang van alles bedenken om geld in te zamelen om de prachtige kostuums te kunnen bekostigen. Mannen laten al weken hun baard staan om op een echte Moor te lijken.

 

Tussen de groepen in lopen fanfares die de pannen van het dak spelen. Het swingt als een trein. Sta maar eens stil. En de kamelen, die ook mee hobbelen, worden er niet anders van.

 

De sfeer, de schitterende  kledij en de meeslepende muziek zijn werkelijk uniek. Hier gaan de

Spanjaarden uit hun dak

Aan een balkonnetje hangt een spandoek met daarop afgebeeld Christus. Hij ziet het allemaal aan zich voorbij trekken en volgens mij denkt hij: Komt dat ooit nog goed?

Vrienden, jullie zijn weer helemaal bij!!

 

Hasta luego,

 

Carla en Han

s/v Esperanza

 

 

Terug naar boven