Puerto San Antoni (Ibiza) 19 oktober 2018 (38.58.8N 01.17.0E)

Tags: 

Puerto San Antoni (Ibiza) 19 oktober 2018  (38.58.8N 01.17.0E)

 

Hola Vrienden, Familie en Hardlopers,

 

Het beeld van Ibiza wat ik vorig jaar in een Esperanza mail heb geschetst…. moet ik toch een beetje bijstellen. Het is niet alleen het Sodem & Gomorra van de Balearen. Er is meer!!

Nu we er een keer helemaal omheen gezeild zijn en er met de bus van hot naar her overheen  gecrost…moeten we eerlijk bekennen: het is een prachtig eiland!

 

Ongelofelijk groen, dat hadden we niet gedacht! Met ontelbare baaitjes en strandjes. De kleurrijke folder van de Tourist Office spreekt van wel 80 Km. strand! Nou… dat lijkt ons wel weer een beetje veel!

 

In oktober keert de rust een beetje terug op het eiland. De meeste grote clubs houden hun closing party’s. Armin van Buuren en zijn makkers worden voor de laaste keer dit jaar ingevlogen. We zagen een prijskaartje voor zo’n avond. 70 euro p/p!! Goeie morgen, daar kun je een hoop boodschappen voor doen! Of wordt ik nu oud?

Over oud worden gesproken. Ibiza is het hippie eiland!! En dat willen ze weten ook. Het wordt als het ware gecultiveerd.  

 

Eenmaal per week trekken toeristen op Ibiza massaal naar het normaal gesproken kompleet ingedutte dorpje Es Canar. Maar op woensdag dan bruist het hele dorp: “Hippiemarkt Punta Arabí”

 

De historie van deze honderden kramen tellende markt voert terug naar het jaar 1973. Het management van Hotel Club Punta Arabí bood hippies van het eiland de mogelijkheid om hun eigen handwerk en spullen die ze van verschillende plekken over de wereld meegenomen hadden te verkopen aan gasten van het hotel.

 

Deze gewoonte is in de loop der jaren uitgegroeid tot het wekelijkse spektakel dat er nu plaatsvindt. Het is tegenwoordig één van de grootste bezienswaardigheden op het eiland.

 

 

En natuurlijk nog een must see van het eiland is de Dalt Vila. Een indrukwekkende  ommuurde vesting die bovenop een heuvel midden in Ibiza stad is gebouwd.. Deze stenen fortificatie had uiteraard als doel om de stad te beschermen tegen ongewilde gasten die de stad zouden willen veroveren.

 

En…. het leuke is om te ervaren dat Ibiza niet “dicht gaat”  zoals we meemaakten in Griekenland. Daar wandelden we,  in de zelfde tijd van het jaar, op middag langs een hotel met kinderen in het zwembad en mensen die heerlijk in het zonnetje lagen. De dag erop, echt waar, zwembad leeg en geen mens meer te bekennen. Het hotel was gesloten!!

 

Gelukkig zien we dat op Ibiza niet. Zolang hier de zon schijnt zitten de toeristen en de

Spanjaarden samen op het terras te genieten van een serveza!! Het leven is goed op Ibiza!!

 

Vrienden, jullie zijn weer helemaal bij!!

 

Hasta luego,

 

Carla en Han

s/v Esperanza

 

 

Terug naar boven