Zomeravondregatta 2018: inschrijving geopend

Beste Zeiler,

Dit zeilseizoen start je met de avondregatta!

De wedstrijden worden gevaren op de volgende dagen:

Race 1: Donderdag 24 mei
Race 2: Donderdag 31 mei
Race 3: Donderdag 7 juni
Race 4: Donderdag 14 juni
Race 5: Donderdag 21 juni
Race 6: Vrijdag 22 juni

Race 1, 2, 4 en 5 zullen starten vanaf 19.15 uur in vier klassen (kajuit, openmeermans, openéénmans en lelievletten) en gevaren met het SW handicap systeem 2018.

Voor race 3 en 6 krijgt ieder op basis van zijn SW een starttijd toegewezen. Deze races zullen een achtervolgingswedstrijd (Nijkerkse methode) worden. De langzamere boten starten eerst, de snelste het laatst. De eindtijd is voor iedereen dezelfde. Wie dan eerst ligt heeft gewonnen.

Op woensdag 23 mei kunnen de startpapieren opgehaald worden en zal er uitleg gegeven worden. Omdat race 3 en 6 een andere opzet zullen krijgen, is het belangrijk om ook deze datum vrij te houden.

Ook voor minder ervaren (wedstrijd)zeilers is dit een van de leukste zeilevenementen van onze vereniging. Voor hen zullen op 23 mei ook uitleg geven over de basisregels.

 We combineren het sportieve met gezelligheid, en zorgen dat het ook voor de jeugd leuk is om mee te doen.

Afgelopen jaren hebben wij regelmatig gehoord dat er mensen dolgraag een avondje mee willen varen, maar geen boot hebben om mee te zeilen. Het omgekeerde komt ook voor: wel een mooi schip om mee te varen maar geen (of niet genoeg) bemanning.

Als u zich tijdig aanmeldt bij de wedstrijdcommissie, kunnen stuurman en bemanning bij elkaar gebracht kunnen worden, zodat er extra veel mensen plezier kunnen beleven aan de Regatta! 
 

Sportieve groeten,

 

Terug naar boven