Spannende strijd met Canadezen op de Anstel

Een 2e plek bij de damesveteranenvieren D (gem. 50 jaar), achter een outsider, een sterke Canadese ploeg, was het resultaat voor Fransje op de eerste roeiwedstrijd van het seizoen, de Heineken Roeivierkamp in Amsterdam. Geen slechte prestatie gezien hun 4e plek overall van alle 55 damesvieren in de leeftijd vanaf 27 jaar. 

Zaterdag roeiden zij een sterke 2,5 km waarbij zij exact dezelfde winnende tijd roeiden als de canadezen. De sprint van 250 meter verliep echter minder goed, waardoor zij veel tijd verloren. Zondag was de uitdaging om de 5 km van deeze outsiders te winnen, maar helaas is dat niet gelukt. Opgejaagd door een jongere vier, moesten zij uitwijken en ruimte geven onder de Rozenoordbrug, waarna het ritme wat verstoord was. In combinatie met het ruige water onder de Utrechtsebrug, verloren zij snelheid. Op de laatste km kwamen de canadezen langszij en restte een eindsprint om andere ploegen in te halen. Maar zo doe je dat,  gasten gaan voor niet waar, :), de winst is welverdiend voor hen en een extra aandenken mee naar Canada. Voor onze dames is er een uitdaging: nog beter door de golven! 

De Heineken Roeivierkamp is traditioneel de eerste wedstrijd van het seizoen waar alle verenigingsploegen, inclusief de toproeiers, aan deelnemen. Met garantie voor spektakel door de sprint van 250 meter op zaterdag, nadat eerst een 2,5 km geroeid is. En op zondag de snelste ploegen achteraan starten voor de 5 km, waardoor het bij de finish spannend is wie als eerste onder de berlagebrug door mag.

Terug naar boven