Sloeprace zaterdag 3 juli

Beste leden,

In de afgelopen periode en ook nu nog hebben we te maken gehad met het Corona-virus en alle maatregelen hieromheen.
Dit zal niemand ontgaan zijn.
Als afdeling sloeproeien hebben we geruime tijd stilgelegen zowel lokaal alsook landelijk. Gelukkig is er sinds 5 juni 2021 meer ruimte ontstaan, we mogen weer roeien. We zijn dan ook weer volop in beweging gekomen en zijn bijna dagelijks op de rivier te vinden met 1 of 2 sloepen.
Het organiseren van evenementen is nog een dingetje, daar zijn wij lokaal in ieder geval nog niet aan toe. Hierdoor kan Respec op de Lek ook dit jaar niet doorgaan.
Om toch iets van saamhorigheid binnen de sloeproei verenigingen te ervaren en een stap in de richting van het oude normaal te zetten heeft de watersportvereniging De Kaag uit Warmond besloten om hun oorspronkelijke race om te zetten naar een digitale race. De race zal digitaal gevolgd kunnen worden. Hiervoor zullen de deelnemende sloepen worden uitgerust met een tracker.
De deelnemende verenigingen varen ieder op “eigen” water.
Info: Kaagrace - KWV De Kaag.
Zo zullen dus ook de sloepen van onze vereniging deelnemen.
De race wordt gehouden op zaterdag 3 juli.
De sloepen worden naar Wijk bij Duurstede gesleept.
De start is om 11:00 uur en de race gaat over 10 km waardoor de finish , bij benadering, ter hoogte van de jachthaven zal zijn.
Wij vinden het leuk om deze race hier te vermelden omdat het samenvalt met het weekend waarin onze vereniging haar 70 jarig jubileum viert. Dat het een mooie dag mag worden en er tussen 11:50 en 12:20 uur wat publiek op de kribben staat. (coronaproof etc.etc.) om onze sloepen binnen te halen.
We gaan natuurlijk als een “speer” maar de tijden zijn bij benadering.

Gerard Mulder Afdeling sloeproeien WVS De Helling.

Terug naar boven