Plastic Soup Surfer

Beste Helling leden,

Onderstaand persbericht is vandaag verzonden inzake de aankomst van Merijn Tinga de "Plastic Soup Surfer" Merijn werd binnengehaald door onze jeugdzeilers en een aantal van onze enthousiaste leden en de Culemborgse wethouders Joost Reus en Huub van Oorschot waren bij de aankomst aanwezig.. Zie onderstaande foto's voor de aankomst van Merijn. 

PERSBERICHT                                                               

Culemborg, 25 juni 2017

Plastic Soep Surfer Merijn Tinga slaapt in Culemborg

Langs De Lek liggen grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal en plastic flesjes. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga wil voorkomen dat de oceanen dichtslibben met dat afval. Op een supboard peddelt hij staan 1.200 kilometer over de Rijn. Zondagmiddag werd hij ontvangen bij Jachthaven en Camping De Helling waar hij de nacht doorbrengt in een trekkershut.

Vanuit de oorsprong van de Rijn  in Zwitserland peddelt Merijn Tinga naar Hoek Van Holland om geld op te halen om de plastic soep die de natuur vervuild tegen te gaan. Afgelopen zondagmiddag werd hij door het bestuur van Jachthaven en camping De Helling binnengehaald na zijn 25e dag op de Rijn en De Lek. ‘Plastisch afval zou helemaal niet moeten bestaan, het zou als een bron moeten worden beschouwd,’ zegt Merijn die peddelt met een supboard die volledig is vervaardigd uit afvalplastic. Met zijn actie wil hij ook geld ophalen om CEO’s van bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de plastic soep op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Hij zal met de donaties een deurwaarder bij bedrijven langssturen van wie hij het meeste plastic afval heeft gevonden tijdens zijn 28 daagse trip over de rivier.

Merijn Tinga ging graag op de uitnodiging van De Helling in en kreeg naast een slaapplek in een van de trekkershutten op het terrein ook een diner aangeboden bij Restaurant Op De Haven, zodat hij na een goede nachtrust zijn tocht richting Hoek van Holland kan voortzetten.

Jachthaven en Camping De Helling heeft natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Afgelopen maand ontving zij daarom het keurmerk De Blauwe Vlag. Dit is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied

Terug naar boven