Koninklijke Onderscheiding voor Ed Wulterkens

CULEMBORG • Ed Wulterkens is op woensdag 15 november door koning Willem-Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester Gerdo van Grootheest reikte de onderscheiding uit tijdens de algemene ledenvergadering van Watersportvereniging De Helling. 

Actief binnen het bestuur
Jarenlang was Ed Wulterkens actief binnen het bestuur. Vanaf 2013 is hij penningmeester van Stichting Jachthaven Camping de Helling. En hij is bijna 25 jaar vrijwilliger bij de Stichting Gispen Collectie.

Verschillende funties
Wulterkens heeft vanaf 1992 verschillende functies gehad binnen het bestuur Watersport Vereniging Helling. Zijn naam komt ook voor op de lijst van de organisatie Zomeravondregatta, de evenementencommissie, jubileum vijftig jaar WV de Helling. Voorts is hij oprichter van het Sloeproeien, en voorzitter de organisatie van Respec op de Lek.

‘Regelman’ van de jachthaven
Vanaf 2013 is Wulterkens penningmeester van Stichting Jachthaven Camping de Helling. De Stichting is geboren uit de watersport vereniging de Helling die een succesvolle bieding deed op de haven en het campingterrein. Naast penningmeester is hij ook ‘regelman’ van de jachthaven.

Historische design meubelen
Verder is hij bijna 25 jaar actief met de logistiek van historische design meubelen. Samen met andere vrijwilligers verzorgt Wulterkens het beheer, het onderhoud van het archief, het organiseren van tentoonstellingen en het schrijven in het verenigingsblad. Daarbij gaat het vooral om de interesse te wekken en te houden voor het industrieel historisch erfgoed van de Gispen collectie.

In het zonnetje
Culemborg heeft heel veel vrijwilligers. Zij zetten zich met ziel en zaligheid in voor de maatschappij en/of inwoners van onze stad. Heel fijn dat mensen in hun omgeving laten weten wat iemand allemaal doet op vrijwillige basis. Wulterkens is een van die zeer gewaardeerde vrijwilligers. Hoogste tijd om hem in ’t zonnetje te zetten.

 

Dit nieuwsbericht is verschenen in de Culemborgse Courant, klik hier om naar het origineel te gaan 

 

 

 

 

Terug naar boven