Gone But Not Forgotten "GBNF"

Gone But Not Forgotten 'GBNF"

De oplettende watersporter zal het inmiddels opgemerkt hebben dat er een tweede Kuikensloep in onze haven ligt. Nee, deze tweede Kuikensloep is niet van de vereniging. De sloeproeiafdeling groeit snel maar nog lang niet voldoende voor de aanschaf van een tweede boot. 

Deze boot is van de Dutch Marines Rowing Challenge(DMRC)

Grootste sloeproeivereniging van Nederland

Op 10 verschillende locaties in Nederland wordt door DMRC roeiers en stuurmannen getraind. Sinds maart 2015 is DMRC een officiële sloeproeivereniging. Met meer dan 150 leden is DMRC ook direct de grootste van Nederland. Dit jaar staat in het teken van voorbereiden op de monstertocht en the Great River race 2015. Hiervoor wordt flink getraind op zee-locaties zoals IJmuiden en Stellendam. Naar verwachting zal in 2016 aan meer wedstrijden worden deelgenomen.

Met de komst van weer een nieuwe sloep en een prachtige ligplaats in Culemborg is DMRC weer een trainingslocatie rijker.

De sloep moet nog gedoopt worden voor vertrek en hier wordt momenteel hard aan gewerkt.

De nieuwe sloep van DMRC krijgt een bijzondere naam: "GBNF". Deze afkorting staat voor Gone But Not Forgotten. Het is niet alleen een eerbetoon aan de mariniers die ons zijn ontvallen maar het is een tastbare en voortdurende reminder dat we onze buddy's nimmer vergeten. Binnen de gelederen van actief dienende en oud-mariniers is een besloten forum op Facebook onder de naam Gone But Not Forgotten. Hier worden wekelijks berichten en foto's geplaatst van oude maten en anekdotes. Op 4 mei tijdens dodenherdenking en op 10 december, de korpsverjaardag van het korps Mariniers, wordt altijd even stil gestaan bij de kameraden die er niet meer zijn.

Sinds 1991 zijn er 23 mariniers in actieve dienst om het leven gekomen.

De sloep GBNF is ook een verbindende link naar de nabestaanden en het heden. Zij worden actief betrokken bij activiteiten van zowel het korps mariniers als de DMRC. Onlangs is de moeder van een in 2012 omgekomen marinier bij DMRC aangesloten als vrijwilligster. Zij is met open armen ontvangen en voelt zich tussen de roeiers, stuurmannen en vrijwilligers direct thuis. Als DMRC zijn we daar dan ook bijzonder trotst op.

Onzichtbaar letsel

Sinds 1991 is het korps Mariniers veelvuldig op missie geweest onder zowel Nato als VN vlag. Uitzendingen naar Irak, Cambodja, Rwanda, Golf van Jemen, Afghanistan maar ook Bosnië, Haïti, Ethiopië, het is maar een greep van de vele uitzendingen die mariniers overal ter wereld hebben gebracht. Soms om direct hulp te bieden na een natuurramp, soms in ernstig verstoord en grimmig oorlogsgebied. Velen hebben dingen gezien die geen enkel mens zou moeten zien, maar als uitgezonden militair sta je dan 3000 km van huis op post. Midden in oorlogsgeweld,  menselijk leed en veelal geconfronteerd met soms ingrijpend en onbegrijpelijk menselijk leed. Onder onze buddy's ook een groot aantal mannen die onzichtbaar letsel hebben opgelopen in de vorm van PTSS. (Post Traumatisch Stress Syndroom) Niet zichtbaar voor de buitenwereld, maar ook al is de missie al jaren afgelopen, de oorlog zit voor altijd in hun hoofd. Gone But Not Forgotten is ook voor deze maten een verbindende link dat zij altijd op onze steun en support kunnen rekenen. Daarom roeien wij naar Londen, voor onze buddy's in nood. Verbondenheid-Kracht en Toewijding zijn voor ons geen loze begrippen: het zijn onze kernwaarden! Eens marinier- Altijd marinier.

Met deze sloep hopen de roeiers van DMRC klaar te zijn voor hun unieke monstertocht van Rotterdam via Vlissingen naar Londen. 
Aankomende 5 september vertrekken de ruim 100 oud- en actief dienende mariniers met negen kuiken-sloepen vanaf de wereldhavendagen naar Londen.Een monstertocht van 350 km in het jaar dat het Korps Mariniers 350 jaar bestaat. Eenmaal aangekomen in Londen doen de negen sloepen mee aan ’s werelds grootste sloeproei-evenement:  the Great River Race 2015.
Maar de roeiers van DMRC roeien vooral als fundraiser voor een goed doel: Buddy’s in nood!

Donatiebutton en sponsering

Om ons unieke project te doen slagen zijn we op zoek naar sponsoren en donaties. Grote en kleine bedragen zijn meer dan welkom en worden uitsluitend besteed aan het helpen van buddy's in nood. Via de website www.DMRC.nl zijn diverse mooie artikelen van Helly Hansen, Magnum Boots en andere spullen verkrijgen. Op onze website vind je ook een donatiebutton waarmee op eenvoudige wijze een bedrag kan worden overgemaakt voor buddy's in nood.

Alle hulp, support en aandacht stellen wij bijzonder op prijs. Volg ons daarom ook op twitter en op facebook!

 

Terug naar boven