Esperanza 9-2015

Tags: 

Lefkada 28 oktober
 
Kalimera Lieve watersporters,
 
We zijn in onze “overwinter” plaats aangekomen. Geen mijlen meer, het zit erop voor 2016.
 
Wat een luxe weer: zo de wal op geen dinghy meer op pompen. Zo onder de douche .. maakt niet uit een paar minuten langer. En een Lidl op loop afstand.. wat wil een mens nog meer?
 
Em je moet gelijk weer zoveel van je zelf:
 
Zeilen er als een speer afgehaald want de volgende dag zou het gaan regenen. Ze moesten nodig weer eens een keer helemaal nagelopen worden. De zeilmaker kwam ze halen in een LIDL winkelwagentje!!!!! Ja, zo waardeloos zijn ze nou ook weer niet!!!
 
En het stikt hier van de bedrijfjes die van alles kunnen. De Sika flex naden tussen het teak in de kuip moest nodig vervangen worden. We kregen een zwarte kont! 2,5 jaar gelden!!!! Nog gedaan in Mamaris. Nu al weer … maar het is niet anders. En de vloer in de kajuit moest nodig weer eens gelakt worden.
 
Ongelofelijk: een mannetje komt kijken en noteren. De dag erop !! de offerte met geen slechte prijs. Even naar kantoor: Die BTW willen we niet. Gewoon cash en geen bon, kan dat ook? Heeeel graag. Prima, in januari zijn we er niet…. Komt voor elkaar!! Zijn we echt wel in Griekenland? Ja, maar het bedrijf wordt gemanaged door 3 Nederlanders!!  Vandaar!!
 
Tijdens de laatste storm voor anker was een van onze zonnepanelen naar beneden geklapt. Shit, het glas gebroken. Het leek wel een voorruit van een auto. Balen, mar zulke dingen gebeuren. Zit hier op de haven een winkeltje met alleen maar Zonnepanelen van meneer Victron!!  Wat een mazzel. Hebben ze precies de juiste maat 80 watt zonnepaneel. Die BTW hoeft voor ons niet … ach, eigenlijk voor de verkoper ook niet! Knutsel de knutsel en het werkt weer.
 
En … we lopen weer hard en … het dekbed rukt langzaam op uit de voorpunt en dat is een zorgelijke ontwikkeling!!
 
Bijgaande een verslag,

Lefkada  (Griekenland)  28 oktober ’15 (38.49.98 N 020.42.78 E)

Kalimera Helling vrienden & Watersporters

De Esperanza is toe aan haar winterslaap. De zuider stormen maar vooral het onweer en de daarbij behorende niet te voorspellen windvlagen, waren we wel een beetje zat.

Het woog niet meer op tegen het lekker voor anker liggen. De billen waren te veel samen geknepen … geen lol .. En … in elk baaitje was niks meer te beleven. Het toeristen seizoen was over. Alles zat dicht! En hiermee verklaarde de schipperse het zeilseizoen van 2016 ten einde. 
Op naar de Marian van Lefkada. Hier werden we opgewacht door een marinero,  een mannetje in een bootje die je een ligplaats aan wijst en helpt (als je mazzel hebt) bij het afmeren. En we kregen toch een waardeloze plek toegewezen. Waarvan ik dacht: hier ga ik geen 5 maanden liggen! 10 Euro uit mijn zak gehaald en gezegd: die ligplaats is niks maatje! 

En opeens zag hij het licht. Een echte Griek .. hij dacht: aha, weer steun uit van de Europese gemeenschap.

En nu liggen we riant. Mooi beschut en dichtbij de douche en toilet. En in 5 minuten wandelen zijn we in het plaatsje Lefkada Town, zoals ze het noemen. Nou daar is Culemborg een wereldstad bij!! Maar … zo op het eerste onderzoekende oog van de schipperse is er zo’n beetje alles wel te vinden. 

 Vrienden, jullie zijn weer helemaal bij.

M.vr.gr.

Carla & Han
s/v Esperanza

 
 

Terug naar boven