Esperanza 7- 2015

Tags: 

Kayio (Griekenland) 26 juni  2015 (36.25.802 N 022.29.128 E)

Kalimera Helling vrienden & Watersporters

Ook hier in Griekenland is het “Grexit” een hot item. Het is uiteraard volop in de media en in de gesprekken op straat en op de terrassen. De meeste Grieken spreken goed Engels dus het is makkelijk om hun te vragen wat ze er nu van vinden.

Het ligt sterk aan de leeftijd van de persoon aan wie je het vraagt. De al wat ouderen, die hun pensioen gerechtigde leeftijd zien verdampen, roepen: eruit!! De jongeren zien duidelijk hun toekomst in Europa en zeggen: blijven!
Wat merken we er zelf van dat het het niet zo goed gaat? Sommige dorpen lijken wel kompleet uit-gestorven. Velen trekken naar de grote steden voor werk. Heel veel winkels zijn gesloten en er     zijn bijna geen toeristen, toch een hele grote bron van inkomsten.        

Het budget voor verkeersborden is schijnbaar op!


                                            
Dit omleidingsbord vonden we wel heel creatief en het werkte prima!  

 

Maar … de Grieken zijn ook wel een heel klein beetje lui. Laats hoorden ik een mede zeiler opmerken: Elke Griek zou het liefs een benzinepomp beheren. Lekker onder de parasol wachten tot dat er een klant komt. Echter, ondanks al hun geldzorgen, blijven de Grieken ongelofelijk gastvrij en goedlachs.

Laatst kwamen we Bram (4) tegen, die aan het spelen was op een keien strandje. We vroegen hem. Moet jij niet naar school Bram? Nee, zei hij, Ik kan niet, want ik ben op vakantie!!

Slim ventje die Bram. Hij was nog maar net in Griekenland en had al helemaal de smaak van het land te pakken!

Vrienden, jullie zijn weer helemaal bij.

M.vr.gr.

Carla & Han
s/v Esperanza 

Terug naar boven