Esperanza 5-2017

Torrevieja (Spanje) 30 mei 2017 (37.57.5 N 00.41.1W)

Hola Vrienden,

De openingszin van de Lonely Planet over Ibiza is; “You love it, our you hate it”  !!

We hadden het niet beter kunnen verwoorden!! 

Ibiza, is ongeveer 3x  zo groot als Texel en het ligt ongeveer 60 mijl zuid van Mallorca.

We ankeren in de noordelijke baaien en de dagen rijgen zich heerlijk aan één. Bij zonsondergang komt iedereen naar het strand met drank, wat te eten en men rookt een shagje met wel een heel zoete geur en trommelaars begeleiden de zon onder.

Jemig, wat worden we hier relaxed van!

Echter, hoe zuidelijker we rond het eiland gaan veranderd dat. Je kan in geen baai meer liggen of  er komt tot 5 uur ´s ochtends een enorme techno dreun uit de speakers van Armin van Buuren of DJ Tiësto, die ons uit de slaap houdt. Geweldig!!

In Puerto de San Antonio overvalt de schipperse de Toerist Office en komt beladen met kleurige folders terug aan boord. In één ervan lees ik de volgende tekst:

Ibiza kent een zeer uitgebreid pallet aan toeristen. (ongeveer 9 miljoen per jaar, goeie morgen!!) Jetsetters, gezinnen met kinderen, feestbeesten, rustzoekers, ecotoeristen, kunstenaars en zonzoekers... veel mensen voelen zich aangetrokken tot Ibiza.

Wij zien echter maar één categorie die er met kop en schouders boven uitsteekt: de feestbeesten!

Onder de tattoo´s, lallend en brallend en minimaal gekleed.

En zo geeft iedereen weer een andere invulling aan het ruime en rekbare begrip:  “Het Ibiza gevoel”.

Geef ons Texel maar!!

Op naar Formentera. Het kleine eiland dat als het ware onderaan  Ibiza bungelt. Het zit er niet echt aanvast. Er gaat een ferry (of de Esperanza natuurlijk) heen die er ongeveer 30 minuten over doet. Maar .. dan ben je ook in een compleet andere wereld.

Het mooie van dit eiland is, er is eigenlijk helemaal niks!

En het is lang geleden dat we zulk kristalhelder zeewater hebben gezien.

We zwemmen en snorkelen en maken heerlijke wandelingen over het eiland die vaak uitkomen in Sant Francesc Xavier, de hoofdplaats met wel 800 zielen, voor een steenkoud biertje.

We zouden hier nog graag wat langer willen blijven .. maar we moeten langzaam weer eens terug naar het vasteland van Spanje. Want begin volgende week vliegen we weer naar Nederland voor onze zomervakantie daar!!

En geloof het of niet: daar hebben we ongelofelijk veel zin in!! We hopen ze allemaal weer te spreken, zien, voelen en ruiken: de familie, vrienden, dijken, uiterwaarden en onze rivier de Lek.

Dus, graag tot ziens (Hasta luego),

Carla & Han

s/v Esperanza.

Terug naar boven