Esperanza 3-2016

Tags: 

Cagliari (Sardinië)  16 september 2016 (39.11.00 N 09.06.50 E)

Buon giorno Vrienden,

Aan het eind van onze overtocht van Sicilië naar Cagliari aan de zuidkust van Sardinië, wilden we de motor starten om de haven in te varen, Echter, het grijze monster onder de kajuittrap gaf geen enkele sjoege. Zou de startaccu de geest hebben gegeven? Gauw een overbrugging gemaakt naar de serviceaccu’s en gelukkig kwam hij grommend tot leven!!

De volgende dag op zoek naar een nieuwe accu. Een watersportwinkel had er een in de aanbieding: € 150,= !! Dat is wel een hele hoop geld. Ja, het blijven Maffiosi hé!!

Dat moet anders kunnen. De stad in naar het VVV kantoor voor een stadsplattegrond.

Aan de haven meester gevraagd: “Waar zit een winkel die alles voor auto’s verkoopt?”.

Nou, het werd een soort “Streef dagtocht” zoals wij dat noemen. Met bus no.1 de stad uit. Maar eerst een kaartje kopen bij een Tabaccheria hoor! Op de hoek van Via Garibaldi uitstappen en bij de rotonde links aanhouden. Dan zie je een soort Hoog Catharijne van zelf! De hele bus was er druk mee waar wij er uit moesten!! Heerlijk!!

Maar ook deze Hypermarkt was bedoeld om met de auto op af te komen en zeker niet te voet.

Aha, gelukkig gaat er nog een voetganger die kant op. Hij is groot en zo zwart als de nacht.

Do you now where the entrance is?  Yes, I work there, follow me. Are you from Germany?

No, we are from Holland. A ha, the country of Johan Cruijff !!!

And where are you from? From Morocco. I love Cruijff.  He was great!! Come, I will show you where they sell battery’s.

Wat een dag vol indrukken. Wat is het toch ongelofelijk fijn de bereidwilligheid te ervaren van mensen die je willen helpen. Want zonder Italiaanse en  Marokkaanse hulp was het niet gelukt. Dat maakt reizen zo leuk.

Johan Cruijff  is helaas overleden maar …. onze motor komt weer met een druk op de knop tot leven!!

Rapita  (Mallorca)  27 september 2016 (39.21.087 N 002.057.280 E)

Toen we in het haventje van Teulada, op het uiterste zuidpuntje van Sardinië lagen te wachten op een goed weather window om over te steken naar Mallorca, hoorden we een  schrapende knal en daarna een enorme plons.

Wat is dit? We stormen naar buiten de kuip in en wat zien we daar? Er drijft een auto in de haven!! Van de parkeerplek weg gerold en zo de plomp in.

Er zit gelukkig niemand in en hij lijkt wel spik splinter nieuw en van de nieuwste snufjes voorzien. Want de ruiten worden nat en spontaan beginnen de ruitenwissers te wis wappen en hij voelt nattigheid dus de alarmlichten beginnen te knipperen en de claxon tettert.

Het zal je toch gebeuren dat je daar net aan die kade ligt afgemeerd. Dan volgt het volgende belletje naar de verzekering: “Goede middag, we willen even een schade melden aan ons schip, we zijn net aangereden door een auto!”  “Pardon? Meneer, neemt u nog een glaasje witte wijn en belt u morgen nog eens een keer!”

Vrienden, we hebben al heel veel zooi in een haven zien drijven maar nog nooit een auto!

Hasta luego

Carla & Han

a/b Esperanza

Ps.

Sorry voor de matige foto. Hij is genomen tegen de laagstaande zon in en ik moest snel zijn want anders ging hij kopje onder.

En …. We hadden een prima oversteek naar Mallorca; 310 mijl in 52 uur, niet slecht!!

Terug naar boven