De Dames van Jan van Riebeeck

De dames van sloeproeiploeg Jan van Riebeeck zijn dit roeiseizoen weliswaar in de middenmoot van het eindklassement geëindigd, maar dat kwam vooral omdat er maar werd deelgenomen aan een beperkt aantal wedstrijden. In de races waarin de dames aan de start verschenen, kon de ploeg zich met de besten meten. Het seizoen werd dan ook afgesloten met een topklassering (2e in de tweede klasse) bij de traditionele afsluiter van het seizoen, de klassieker Muiden Pampus Muiden.

Dat de vrouwen volgend seizoen echt voor de prijzen kunnen gaan als ze aan alle wedstrijden meedoen, blijkt wel uit de uitslagen in de tweede klasse: twee tweede plaatsen en een tiende plaats. Bij Muiden Pampus Muiden lieten de dames 17 sloepen in de tweede klasse achter zich. In het gehele veld roeide de Jan van Riebeeck naar een negende plaats. Waarmee de dames nog maar eens duidelijk maakten dat ze in een hogere afdeling thuishoren.

De Culemborgse mannenploeg roeide daarentegen een wat minder seizoen. Sterke races (30e bij de seizoensafsluiting en daarbij achtste in de derde klasse) werden afgewisseld met lagere klasseringen. De uiteindelijk zevende plaats in de derde klasse is onvoldoende voor promotie naar de tweede klasse, het doel dat de Culemborgse mannen zich aan het begin van het seizoen hadden gesteld. Wel zagen de mannen gedurende het seizoen het geroeide vermogen toenemen.

Voorzitter Ab Nijenhuis van de sloeproeiafdeling van watersportvereniging De Helling, kijkt zeer tevreden terug op het afgelopen roeiseizoen. "Onze afdeling is met ruim dertig procent gegroeid, mede door een open dag aan het begin van het seizoen op het Koopmansgildeplein. Ook de seniorenafdeling is sterk gegroeid, deze leden roeien nu zelfs driemaal per week uit. De Jan van Riebeeck vaart tien keer per week uit met recreanten, senioren en gevorderden/wedstrijdroeiers. Volgend seizoen zal ook het aantal wedstrijden worden opgevoerd, met name voor de damesploeg, hier ligt een uitdaging ! De heren doen zeker goed mee, hier is het nationale wedstrijdveld groter, er zijn meer herenteams, maar ook hier is progressie."

De sloep ligt nog tot begin december in het water en gaat daarna een paar weken op de kant voor winteronderhoud. Na de jaarwisseling begint langzaam de training voor het nieuwe seizoen. Nieuwe roeiers zijn altijd welkom. Zie de website: 

Terug naar boven