Culemborg 700 jaar stadsrechten

Op 6 december is het zover: Culemborg heeft dan 700 jaar stadsrechten. De bedoeling is dat daar in 2018 gedurende het gehele jaar aandacht aan wordt besteed. Er is een stichting opgericht die de feestelijkheden opzet en coordineert. Het idee van die stichting is dti samen te doen met de verenigingen in Culemborg. Voor de sport is een aparte werkgroep die een 3 tal evenementen wil opzetten en daarvoor is de Helling ook benaderd.

Het eerste evenement vind plaats tijdens en in het weekend na Koningsdag. De bedoeling is dat alle sportclubs in Culemborg hun deuren openen voor iedereen. Een presentatie op de markt en op de eigen club workshops, demos, wedstrijdjes, wat we maar kunnen bedenken.

Het tweede evenement is Culemborg Waterstad. Dit begint het weekend voor Culemborg bijvoorbeeld (29 juni) en duurt tot en met Culemborg bijvoorbeeld het weekend erna. Dus 10 dagen om te vullen met alles wat met water te maken heeft. De haven moet het bruisende middelpunt worden van deze 10 dagen! De organisatie van Culemborg bijvoorbeeld is al betrokken in dit geheel en heeft al een aantal activiteiten bedacht. Wij kunnen daar van alles aan bijdragen en toevoegen

Om dit alles te kunnen organiseren zijn enthousiaste mensen nodig die een en ander willen oppakken. Daarom een oproep aan iedereen:

 

Kom op 8 Februari eerst luisteren naar de plannen en ideeen die er al zijn bij de Stichting C700 en bij Culemborg bijvoorbeeld,

Praat mee over wat we allemaal nog meer kunnen bedenkene

Meld je aan om een of meerdere activiteiten te gaan opzetten

 

Het duurt allemaal nog een jaar maar als we op tijd beginnen dan kan er voldoende budget voor worden vrijgemaakt en kan alvast aan de PR worden gewerkt zodat iedereen weet dat hij vanaf 29 juni 2018 in de haven van Culemborg moet zijn!

Ik reken op erop dat we met velen dit tot iets moois maken.

Tot de 8ste februari. 20.00 uur in het Clubschip.

Bert Bramer

Terug naar boven