bijzondere ledenvergadering aanpassen Statuten vereniging

Zoals tijdens de ALV besproken is er een 2de vergadering belegd om aanpassen van de statuten te kunnen bespreken en in stemming te brengen.

DINSDAG 16 MEI 20.00 UUR CLUBSCHIP

De oude en de nieuwe statuten staan onder aan op de website vermeld en zijn ter voorbereiding daar op te halen.

Agenda:

20.00 opening

Doornemen nieuwe statuten en opmerkingen hierover

Vaststellen welke wijzigingen er eventueel mee genomen moeten worden in de definitieve versie

Stemming

Sluiting

 

Opmerking 1: Ter info hieronder: de regeling uit de bestaande statuten waar we ons aan moeten houden om nieuwe statuten aan te kunnen nemen. Er was nog een vraag tijdens de ALV of het huishoudelijk reglement gelijktijdig moet worden vastgesteld. Dit heb ik met de notaris besproken en dat is geen noodzaak. Normaal gesproken wordt het huishoudelijk reglement opgesteld/aamgepast nadat de statuten in werking zijn getreden.

Opmerking 2: Er zijn een aantal mensen die bij de ALV al punten hebben aangedragen uit de nieuwe statuten die ze graag ter discussie willen stellen. Ik zou daar graag een voorbespreking over bijeen roepen zodat we met een voorbereid verhaal naar de BLV kunnen komen. woensdag 10 mei a.s. vanaf 20.00 uur in het clubschip.

 

Statutenwijziging Artikel 17. 1. In de statuten van de vereniging kan geen verandering worden gebracht dan door een besluit van de algemene ledenvergadering waartoe is opgeroepen met de mededeling, dat aldaar wijziging van de statuten zal worden voorgesteld. 2. Zij die de oproeping tot de algemene ledenvergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging hebben gedaan, moeten tenminste veertien dagen voor de vergadering een afschrift van dat voorstel , waarin de voorgedragen wijziging woordelijk is opgenomen, op een daartoe geschikte plaats voor de leden ter inzage leggen. 3. Een besluit tot statutenwijziging behoeft tenminste drie/vierde van de uitgebrachte stemmen in een vergadering waarin tenminste een/derde van het totaal aantal stemgerechtigde leden aanwezig is.  Is niet een/derde dezer leen aanwezig dan wordt binnen vier weken daarna een twee vergadering gehouden, waarin het voorstel, zoals dat in de vorige vergadering aan de orde is geweest, ongeacht het aantal aanwezige leden, kan worden besloten, mits met een meerderheid van tenminste drie/vierde van de uitgebrachte geldige stemmen. 4. Een statutenwijziging treedt niet in werking, dan nadat hiervan een notariele  akte is opgemaakt.  Tot het doen verlijden van de akte is ieder bestuurslid bevoegd.

Terug naar boven