Zeilen: de verenigingsboot is te water gelaten

Na twee seizoenen opstarten, is het zover : op 6 april is de verenigingsboot voor het volwassen zeilen te water te gelaten. Een prachtige zeilboot van het type Valk, gebouwd door Hoora in Heeg. "Falk" heeft de boot.

In de najaarsvergadering heeft de vereniging besloten om een Valk aan te schaffen en vandaag hebben we die opgehaald en te water gelaten.

Met dank aan Ad en Arie die bereid waren om speciaal voor deze boot nog even terug te komen naar de haven.  Dries en Johan hebben we boot gehaald, Siebe brengt de trailer terug. Zo zie je maar: als je met elkaar een boot hebt kun je het werk delen.

We zijn nu toe aan de proefvaart. De Falk is uitgerust met een Spinaker, dus de Blauwe Wimpel kan dit jaar naar het volwassen zeilen.

 

 

Er is nog wel iets te te doen: Een nieuwe buitenboordmotor hangt Johan er achter en dan kan het zeilseizoen beginnen. Er is nog plek in de instructiegroepen, dus als je nog volwassenen weet die graag willen (leren) varen op de Lek en/of al jaren praten over het kopen van een zeilboot, maar het nooit doen: breng ze aan als lid.

 

Naast de "Falk" krijgen we dit seizoen ook weer de beschikking over de "Fuut".

 

Terug naar boven