Winnaars Blauwe Wimpels 2019

Jan Wielsma, (kajuit), Peter Verhallen (openmeermans) en Bram de Klijn (openeenmans) zijn de winnaars van de Blauwe Wimpel.

 

Vrijdag 28 juni zijn de Blauwe Wimpels uitgereikt aan de winnaars van de Zomeravondregatta. In een serie van zes wedstrijden op vijf donderdagavonden en een vrijdag is in drie klassen hierom gestreden. Dit jaar zijn de helft van de zes wedstrijden met een klassieke start en de andere helft als achtervolgingswedstrijd gevaren. Bij de achtervolging krijgt iedere boot een starttijd op basis van zijn potentiële snelheid. De langzamere boten vertrekken eerst, de snelste het laatst. Voor alle boten eindigt de wedstrijd op hetzelfde tijdstip. Degene die dan als eerste ligt heeft gewonnen. Zowel voor de deelnemers als toeschouwers is meteen duidelijk wie op welke plaats is geëindigd. Nieuw was dat via een tracker de race ook live gevolgd kon worden.

De afgelopen anderhalve maand zijn alle weertypen voorbij gekomen, van bijna windstil tot een lekkere wind de laatste twee weken. Voor iedereen waren het uitdagende omstandigheden.

Natuurlijk ging er veel dank uit naar de vrijwilligers, de Culemborgse Reddingsbrigade en de sponsors, Henk Scholten Volvo Culemborg, RTG Reclame, Banketbakkerij Verhallen en Regionaal Uitgelicht.

 

Terug naar boven