Winnaars Blauwe Wimpels 2018

Jeroen Coenen, Thijs Uittenbogert (openmeermans), Jan Wielsma, (kajuit) en Pieter van Haaften (lelievlet) zijn de winnaars van de Blauwe Wimpel van de 26e Zomeravondregatta. Gijs Veldt kreeg zijn wimpel voor 25 jaar inzet voor de avondregatta.

Vrijdag 22 juni zijn de Blauwe Wimpels uitgereikt aan de winnaars van de Zomeravondregatta. In een serie van zes wedstrijden op vijf donderdagavonden en een vrijdag is in drie klassen hierom gestreden. Nieuw was dit jaar dat twee van de zes wedstrijden zijn gevaren als achtervolgingswedstrijd. Hierbij krijgt iedere boot een starttijd op basis van zijn potentiële snelheid. De langzamere boten vertrekken eerst, de snelste het laatst. Voor alle boten eindigt de wedstrijd op hetzelfde tijdstip. Degene die dan eerste ligt heeft gewonnen. Zowel voor de deelnemers als toeschouwers is meteen duidelijk wie op welke plaats is geëindigd.

De afgelopen anderhalve maand zijn alle weertypen voorbij gekomen, van bijna windstil tot veel wind de laatste week. Voor iedereen waren het uitdagende omstandigheden. De zes lelievletten van Triton Scouting vormden de grootste eenheidsklasse. Daar was de strijd het grootst tussen de nummer één en twee, die met een gelijk aantal punten bovenaan eindigden. Dan wint degene die de laatste wedstrijd heeft gewonnen….

Naast de winnaars kreeg ook Gijs Veldt een Blauwe Wimpel voor zijn inzet voor de avondregatta de afgelopen 25 jaar.

Natuurlijk ging er veel dank uit naar de vrijwilligers en sponsoren, Culemborgse Reddingsbrigade, Henk Scholten Volvo Culemborg, RTG Reclame, Banketbakkerij Verhallen en Regionaal Uitgelicht.

Einduitslagen Zomeravondregatta 2018

Kajuitklasse:

1. Jan Wielsma (E-boot)

2. Marcel Knijnenburg (Winner 900)

3. Jos Emons (J-22)

Openmeermansklasse:

1. Jeroen Coenen/ Thijs Uittenbogert (470)

2. Dries Hof (Polyvalk)

3. Fred Brouwer (Randmeer touring)

Lelievletklasse:

1. Pieter van Haaften (Proteus)

2. Sjoerd Boonstra (Nestor)

3. Joren van Delft (Zeus)

Terug naar boven