Paul Verhallen wint Open Italiaans Kampioenschap Contender op Gardameer

Van 20 tot 23 augustus werd het Italiaans Kampioenschap Contender op het Gardameer gehouden vanuit Riva Del Garda, Italië.

Paul Verhallen lid van Watersport Vereniging De Helling uit Culemborg is zaterdag na 4 dagen zeilen
met de titel 'Italiaans kampioen' naar huis gegaan.

In een veld van 52 boten, waaronder 3 Nederlanders, Rene Heijnen, Winfred Westerman en Paul Verhallen, 4 Duitsers, 1 Oostenrijker, 1 Zwitser en een legendarische zeilers uit Engeland, stond Paul na 1 wedstrijddag zeilen op de 4de plaats.

Na 9 races uitslag 4-3-(9)-(8)-3-1-1-3-2 eindigde Paul met 17 punten op de eerste plaats, gevolgd door de Duitser Christoph Engel met 18 punten 3-(4rdg)-1-1-4-2-(11)-4-3. Derde de Italiaan Antonio Lambertini met 22 punten (8)-(8)-4-6-1-3-2-1-5

7de plaats was voor Rene Heijnen met 42 punten en Winfred Westerman met 64 punten op de 10de plaats.

Een leuk detail is dat Paul het kampioenschap won met zijn nieuwe Vito Bonezzi Contender, de laatste van de hand van de meester. De boot was pas zaterdag middag klaar, een paar uur voor vertrek naar Italië werd de boot in 20 minuten even getest op het thuis water de Lek om te kijken de boot water dicht was en of dat al het dek beslag on z'n plek bleef zitten.