Herfstcup 7 en 8 oktober 2017

BRON: https://www.rijnenlek.nl/herfstcup/

Programma:

Zaterdag 7 oktober:

12:30 uur: Palaver in De Ark van WSV Rijn en Lek
12:30 uur: Palaver in de ark van w.v. Maurik
14:00 uur: Eerste start op de recreatieplas Eiland van Maurik
Direct na finish laatste schip: tweede start
Tijdens finish tweede wedstrijd start tijdrit
17:00 – 18:00 uur: Aankomst deelnemers bij WSV Rijn en Lek
18:00 tot 19:00 uur: Bijeenkomst in De Ark
19:00 tot 20:00 uur: Captains diner bereid door Richard Heres
20:00 tot 24:00 uur: Schippersbal met muziek verzorgd door Petite Fleur aangevuld door DJ

Zondag 8 oktober:

09:00 uur: ontbijt in De Ark
10:30 uur: palaver in De Ark van WSV Rijn en Lek
11:00 uur: Start Motorboot tocht
11:30 uur: eerste start voor de jachthaven
12:00 uur: Start Jeugdwedstrijden
13:30 uur: tweede start
16:00 uur: prijsuitreiking

 

Tarieven:

Anders als u misschien gewend bent zijn wij nu wel genoodzaakt inschrijfgeld te vragen. Dit om de te maken kosten te compenseren. De volgende tarieven zijn vastgesteld:

Klasse

                                                           tarief voorinschrijven         tarief op wedstrijdddag
Kajuit en open klasse hele weekend 10 euro                              12 euro
Kajuit en open klasse één dag           6 euro                                7 euro
Jeugd wedstrijden (alleen zondag)    3 euro                                4 euro
Motorboottocht (alleen zondag) nog niet bekend nog niet bekend
Schippersmaaltijd zaterdag avond     8 euro p.p.                             niet mogelijk
Ontbijt zondag morgen                      4 euro p.p.                              niet mogelijk

   

Inschrijven:

Vooraf inschrijven is mogelijk vanaf zondag 20 augustus op de website. Deze sluit op zondag 1 oktober om 23:59 uur. Voor de zeilwedstrijd en motorboot tocht is het nog mogelijk u in te schrijven op de wedstrijd dag zelf kort voor het palaver. Voor de schippersmaaltijd en ontbijt is het niet mogelijk uw in te schrijven op de dag zelf!

Omdat elk onderdeel (wedstrijd, eten, bemanningsbank) verschillende deel-commissies kent is het nodig dat u per onderdeel een inschrijfformulier invult.

 

Motorboottocht:

Zondagochtend om 11 uur krijgt u een envelop. Deze mag u pas open maken nadat u bent uitgevaren! In de envelop treft u een richting aan waar u naar toe moet varen daar moet u een opdracht uitvoeren. Een opdracht waarbij de nadruk ligt op het mooie landschap langs onze rivier. Terugkomst WSV Rijn en Lek omstreeks 15:00 uur.

Zeilwedstrijd

Klassen:

Er is een totaal weekend klassement voor open boten en kajuitboten. Afhankelijk van de inschrijvingen kunnen er meerdere klassen gemaakt worden. Van de vier wedstrijden plus de tijdrit (in totaal 5) wordt het slechtste resultaat verwijderd. Een wedstrijd wel gestart, maar niet gefinisht wordt gezien als laatste plaats. Wedstrijd niet gestart laatste plaats + 1.

Daarnaast hebben we op zaterdag en zondag een prijs voor de dag winnaar.

Op zondag worden er bij WSV Rijn en Lek jeugdwedstrijden georganiseerd. Afhankelijk van het weer en de deelnemers worden er meerdere wedstrijden gevaren. Er is begeleiding op het water aanwezig.

Startprocedure:

startschip

Het startsein word gegeven vanaf het startschip. De startlijn word aangegeven tussen het startschip en een boei in het water. De startrichting is zoveel mogelijk tegen de wind in. Mogelijk moet u als eerste boei B ronden. Dit wordt dan aangegeven op de banenkaart en u vindt deze boei bovenwinds van de startlijn. Één minuut voor het 5 minuten sein voor de kajuitklasse wordt er een attentiesein gegeven middels een hoorn. Tijdens het 5 minuten sein klinkt er opnieuw een hoorn. Daarna wordt er elke minuut een bal verwijderd. Tijdens het startsein klinkt opnieuw een hoorn en wordt de laatste bal verwijderd. Dit sein is tevens het 5 minuten sein voor de open klasse. Daarna wordt er opnieuw elke minuut een bal verwijderd. Tijdens het startsein word de laatste bal verwijderd en klinkt de hoorn.

De te varen baan word vooraf aangegeven tijdens het palaver of vanuit de volgboot. Heeft u marifoon aan boord, luister dan tijdens de start uit op VHF 88.

 

Vaargebied

recreatieplas Eiland van Maurik

Vaargebied:
Op zaterdag worden de twee wedstrijden gevaren op recreatieplas Eiland van Maurik.

De baan word uitgezet over meerdere plassen waar diverse eilanden en boeien gerond moeten worden. Daarbij komen mooie rakken voor op de grotere plassen maar ook kruisen in de nauwe doorgangen tussen de verschillende plassen.

De tijdrit word gevaren op de Neder-Rijn tussen het eiland van Maurik en de dode rivierarm van Wijk bij Duurstede.
Zondag zullen de wedstrijden gevaren worden op de oude rivierarm en Gravenbol bij Wijk bij Duurstede en voor de jeugd word een baan uitgezet op de dode rivierarm bij de Ark.

recreatieplas de Gravenbol aan de dode rivierarm

 

Tijdrit:

Op zaterdag is de finish van de tweede wedstrijd tevens de start van de tijdrit, hierdoor is er  geen tijdsverlies bij de start. Ook is er een grotere kans dat u vrij vaart van de concurrerende schepen. Uw taak is dan zo snel mogelijk naar de Finish in Wijk bij Duurstede te zeilen. De uitslag van deze wedstrijd – door ons tijdrit genoemd – kan verrassend zijn!

Start, parcours en finish tijdrit:

Na finish van de tweede wedstrijd in Maurik vaart u gelijk door naar de rivier. Vanaf daar met de stroom mee naar Wijk bij Duurstede waar u de dode arm opvaart. Voor de ark van WSV Rijn en Lek word middels twee vlaggen de finish van de tijdrit aangegeven. Na het geluidsein bent u gefinisht.

 

SW:

Om alle schepen snel of langzaam een eerlijke kans te teven gebruiken wij het systeem Snelheidsfactor Wedstrijdzeilen afgekort SW. Hoe lager getal hoe sneller de boot zal moeten kunnen zeilen. Een boot met een hoger getal mag langer over de baan doen en kan daarmee toch winnen.

Voorbeeld: Boot 1 heeft een SW factor van 100 en zeilt over één wedstrijd 100 minuten. Boot 2 heeft een SW factor van 115.  Wanneer boot 2 binnen de 115 minuten de zelfde baan weet te varen wint boot 2 van boot 1.

Overnachten van zaterdag op zondag:

Wanneer u geen ligplaats heeft bij WSV Rijn en Lek kunt u gebruik maken van een gratis overnachting aan de E-steiger. De E-steiger is de binnenste steiger aan de oostkant van de haven. U kunt de boot aan de zuidzijde in langs richting vastmaken.

 

Eten

Captainsdiner, schippersbal en ontbijt:

captainsdiner

Zaterdag middag is vanaf 16:00 uur De Ark open voor een gezellige borrel. Om 19:00 uur wordt het captainsdiner uitgeserveerd bestaand uit:

Boerenkool met worst
Kapucijners in peperpiccalillysaus met spek, knoflook
Runderdraadjesvlees in jus, augurken, zilveruitjes en mosterd

Op het inschrijfformulier op de website kunt u zich hiervoor opgeven.

Om 20:00 uur begint Petite Fleur te spelen. Deze band bestaat uit Minoes Duindam (piano/accordeon/zang), Chris Maan (contrabas/zang), Jeroen Oorschot (trompet/trombone) en Jan Heres (Drums). Het Repertoire varieert van licht jazzy, maritiem Frans tot Cubaans: onderhoudende sfeermuziek, voor ieder wat wils en erna swingen met DJ Anton.

schippersbal

Zondag morgen is er vanaf 09:00 uur ontbijt in De Ark.

Op het inschrijfformulier op de website kunt u zich hiervoor opgeven.

 

Bemanningsbank:

Er wordt op dit moment een ‘bemanningsbank’ opgezet, waar opstappers op zoek kunnen naar boten en schippers kunnen zoeken naar opstappers. Bij de inschrijfformulieren op de website kunt u zich aanmelden als schipper of opstapper. De organisatie gaat na uw aanmelding opzoek naar een geschikte ‘match’.

 

Wilt u meehelpen?

Rescueboten

Om van dit evenement een succes te maken hebben we vrijwilligers nodig. Bent u niet in de gelegenheid om mee te varen en lijkt u het leuk dit evenement van dichtbij mee te maken meldt u zich dan aan als vrijwilliger. Tijdens opbouwen, op het startschip, of als rescue in de volgboot kunt u een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de organisatie. Beschikbaar? Stuur een email naar herfstcup@rijnenlek.nl of bel Vincent Groenen tel. 0343 561940.

Sponsoring:

Bent u ondernemer en leest u over dit mooie evenement, wie weet is er een samenwerking mogelijk als sponsor! Om de inschrijftarieven laag te houden zijn we nu wat beperkt in de mogelijkheden. Met partners kunnen we nu, maar zeker in de toekomst wat meer doen om de Herfstcup nog completer en aantrekkelijker te maken.

Laatste nieuws:
Kijk regelmatig op deze website voor het laatste nieuws en heeft u facebook? Like dan onze Herfstcup-pagina!

Nog vragen:
Stuur een email naar: herfstcup@rijnenlek.nl of bel: 0343 561940.

 

Terug naar boven