Een nieuwe zeilboot voor de Helling

In deze gekke tijd, zijn er ook lichtpuntjes.  De vereniging heeft een tweede valk aangeschaft voor het volwassen zeilen. Hier gaat ze te water (video).

De boot hebben we gekocht bij de werf in Heeg. Het was even spannend, want er waren meer kapers op de kust.  Het is een echte Hoora valk, die er toch nét even anders uit ziet dan de meeste polyvalken. Iets hoger vrijboord en daarmee een iets diepere kuip. Een net iets andere waterkering. 

Deze valk wordt een goede positie toegedicht in het klassement van de Zomeravond Regatta: een aangehangen geprofileerd roer om nog directer te kunnen sturen en valkklemmen voor het grootzeil, wat de trimmogelijkheden tijdens het zeilen vergroot. De stijve romp waar de Hoora valken bekend om staan doet de rest.  Er zit een rolfok op. Dat is zeker comfortabel voor het toerzeilen, maar echte wedstrijdzeilers zullen vooral de nadelige effecten van de beperktere bolling zien.

De boot is nog zonder motor. Die is in bestelling, zodat we zo snel mogelijk kunnen varen. Het varen zullen we doen met inachtneming van de richtlijnen die door de overheid zijn uitgevaardigd. Als de boot zeilklaar is, gaan we op basis van de dan geldende richtlijnen het varen inrichten.

Bijgaand foto's van de valk onderweg, een fimpje van de tewaterlating en de valk in de haven.

Blijf gezond!

Groet, Sjoerd

 

Terug naar boven