Zwolse Grachtenrace

Dit jaar heeft de afdeling Sloeproeien weer de Zwolse Grachtenrace geroeid, nu met zowel onze dames- als herenploeg ! Deze mooie wedstrijd gaat met ruim 15 kilometer door deze Hanzestad, dwars door de grachten, een stuk op het Zwarte Water, en finish midden in de stad met volop toeschouwers.

De dames gingen 's ochtends fanatiek van start met stuurman Guus in een veld met 13 damesboten. Dit was de tweede wedstrijd voor de dames, een afstand die ze niet vaak roeien, dus niet echt makkelijk.

De heren waren 's middags aan de beurt in een veld met 44 boten. De zon brak door, en maakte de inspanning nog wat zwaarder. Het was een mooie strijd tussen onze concurrenten, waarvan we er toch een aantal achter ons hebben kunnen laten, en een paar in hebben kunnen halen. Dit is niet eenvoudig, het grootste deel roeit men in de grachten, en de breedte varieert nogal, dus er blijft weinig over om in te halen. Op het Zwarte Water hebben we onze slag kunnen slaan, om zodoende in de gracht wat krachten te kunnen sparen.

Na de wedstrijd een heerlijke schippersmaaltijd en gezellig samenzijn met alle andere roeiers.. !

Al met al, weer een mooie sportieve dag.

We hebben ook weer volop kunnen flyeren voor onze eigen wedstrijd van 12 juli aanstaande: Respec op de Lek.

Meer sloeproeinieuws op onze Facebook pagina.

Terug naar boven