Veerse Meer sloepenrace, Kortgene 16 september 2017

Zo na de zomer is het altijd weer even opstarten bij de wedstrijden. Het is dan ook reuze gezellig om met een mixteam op pad te gaan en samen een wedstrijd te roeien. Al vroeg zijn we onderweg, omdat we vandaag in Kortgene, Zeeland gaan roeien. Gezellig om ter plaatse ook andere teams weer te zien! 

Met een mixteam neem je altijd deel aan de herenwedstrijd en we starten ongeveer halverwege het veld. We roeien ontspannen en lekker en zien zo rond het eerste keerpunt de sloepen dichterbij komen die vandaag meedingen om de winst in de hoofdklasse. Carol maakt contact met de stuurman van de voorste sloep, die vervolgens met een prachtige manouevre vlak achter ons langs schiet bij de boei en daarmee een stuk voordeel pakt op nummer twee. Ook zij volgen echter snel en het is mooi om te zien hoe zij de strijd met elkaar aan gaan. Wij roeien onderwijl ook pittig verder en genieten van de omgeving. We halen zelfs nog wat sloepen in. Bij het tweede keerpunt, om het bekende eiland heen, valt ons opeens de donkere lucht op die onze kant op komt. De slagroeier maant ons op te schieten, zodat we voor de bui binnen zijn... En dat lukt! De laatste kilometers zetten we er nog flink de vaart in en dan horen we onze voorzitter alweer roepen vanaf de finishlijn... we zijn er! 

Het luik gaat open en de koude drankjes komen tevoorschijn. Maar deze ontspanning duurt niet lang.. de bui kwam blijkbaar sneller dichterbij dan wij dachten en snel trekt ieder wat regenkleding aan. Dat is echter totaal overbodig!! Het gaat zoo hard tekeer.. iedereen is drijfnat, tot op het bot :) Zelfs in de sloep staat opeens een paar cm water! Gelukkig kan iedereen er de lol wel van inzien, wat een hoop plezier! Een warme douche doet op zo'n moment wonderen. Fantastisch dat dit gratis tot onze beschikking is op de camping.

Hartelijk dank aan Gijs van der Plas voor de foto's. 

Mixteam Jan van Riebeeck

Terug naar boven