Sloeproeiers van de Helling overtuigend aanwezig in Muiden

Sloeproeiers van de Helling overtuigend aanwezig in Muiden

Tijdens de laatste wedstrijden van het wedstrijdseizoen roeien 150 heren sloepen en 150 dames sloepen vanuit Muiden om Pampus heen. Op zaterdag twee keer 7 kilometer door de stevige golfslag van het IJsselmeer en op zondag nog een keer. Onder sloeproeiers is dit een favoriete wedstrijd. Het is een uitdaging om twee keer kort achter elkaar een relatief korte afstand te roeien en zeker omdat er zaterdag een gezellig feest is.

Zaterdag hebben de heren en dames in wisselende samenstelling geroeid. Op zondag is het damesteam bijna helemaal vervangen door recreatieve roeiers en de heren hadden een waardige vervanging georganiseerd met 8 roeiers van het seniorenteam. Ook dit fanatieke team traint meerdere keren per week op de Lek. Totaal zijn dit weekend ruim 30 leden van de vereniging actief geweest in Muiden.

De Culemborgse sloeproeiers kwamen niet uitsluitend voor de gezelligheid! Er zijn mooie tijden geroeid. Bij de uitreiking van landelijke sloeproei prijzen mochten de dames van 'Jan van Riebeeck' een mooie derde prijs van het 1e kuikenklassement in ontvangst nemen. Een prijs die de dames verdiend hebben door het hele jaar tijdens 7 wedstrijden door heel Nederland constant en hoog in de ranglijsten te roeien. Voorzitter Ab Nijenhuis: "Het bestuur vind het prachtig dat we als kleine vereniging met zo veel mensen tijdens wedstrijden aanwezig zijn. Dat de dames aan de landelijke top meestrijden is te danken aan de inzet en plezier in de sport."

Terug naar boven