Ongetrainde JvR negende in Gent

Zonder trainingskilometers in de armen is de Jan van Riebeeck zaterdag 29 augustus op de negende plaats geëindigd bij de dertiende editie van de Slag om Gent. De Culemborgse wedstrijdsloep vaarde voor het eerst een race in het buitenland.

De Slag om Gent kenmerkt zich vooral door een mooie route en een adembenemend aankomstdecor in het oude centrum van Gent. Het twaalf kilometer tellende parcours voert de deelnemers voor een groot deel over de Leie, de rivier die in Gent in de Schelde uitmondt. Omdat die rivier grotendeels erg smal is, is inhalen er lastig.

Toch wist de Jan van Riebeeck enkele sloepen voorbij te roeien. De ongetraindheid – wegens de vakantieperiode – zorgde er echter voor dat het Gentse water ‘dik’ aanvoelde. Aan boord van de Jan van Riebeeck roeide Ans van den Hoogen haar partijtje mee. Na nog maar net ‘opgeleid’ te zijn, was ze bereid een op het laatste moment opengevallen plaats op te vullen. Ans roeide voor het eerst in haar leven twaalf kilometer, de lengte van de race.

Naast stuurman Carol van den Hoogen roeiden mee: Ed van Zuilen, Ed Wulterkens, Alwin Driessen, Ernst Dikkerboom, Patrick Witziers, Ralph Rietveld en Theo Dersjant. Deze roeiers kwamen tot een vermogen van 50,9 watt per roeier, goed voor de negende plaats (van vijftien sloepen).

Terug naar boven