Muiden Pampus Muiden (MPM), 4 en 5 november 2017

De afsluiting van het sloeproeiseizoen wordt altijd gevierd tijdens het laatste wedstrijdevenement in Muiden. Daar wordt jaarlijks MPM georganiseerd, een feestelijk weekend waarin ieder team 3 maal de route Muiden-Pampus-Muiden roeit. Wij tuigen al op vrijdagmiddag richting Muiden, waar we het weekend aftrappen op de kotter die we ieder jaar huren. Een groot deel van de twee wedstrijdteams overnacht daar het gehele weekend. Je kunt je voorstellen dat dat één groot feest is. Eigenlijk is vrijdagavond al de leukste avond.. dan druppelt iedereen langzaam binnen en worden de kooien gereed gemaakt voor het verblijf. Onze persoonlijke 'sponsor' regelt het vloeibare goud, en ook voor andere drank wordt gezorgd, dus tegen borreltijd hangt er al een goede sfeer! De avond staat in het teken van een gezamenlijke home-cooked maaltijd, borrelen en vooral veeel lachen en gezelligheid!

Op zaterdag wordt de race door alle teams twee maal geroeid. Na een uitgebreid ontbijt aan boord lopen we naar de start, waar we de sloep gereed maken. We hebben er zin in! In de eerste race vliegen wij met de dames zowat over het water.. Dit tot grote tevredenheid van onze stuurman, die een steeds grotere grijns op zijn gezicht krijgt naarmate we meer sloepen inhalen. We starten als 27e sloep en komen als 3e sloep over de finish. Daarmee roeien we een 7e tijd in het totale klassement. De tweede race is een stuk pittiger en we moeten dan ook alle zeilen bijzetten om lekker door te kunnen roeien. Lange slag en gelijk, dat is het belangrijkste advies van de stuur. En als we dan om Pampus heen ook nog eens 4 rijen dik moeten roeien.. tja, dan moeten we er echt even aan trekken! Het water in Muiden verschilt sterk van de voor ons zo bekende Lek.. open water en flinke golven zijn wij dan ook niet zo gewend.

  

Na een warme douche en een borrel aan boord, gaan we met zijn allen richting de feesttent, waar al vroeg op de avond het gezellige uurtje start. We vinden een uitstekend plekje in de tent, bij een statafel en belangrijker, naast de bar... Hier kunnen wij ons prima vermaken! Het feest in Muiden stelt nooit teleur.. honderden uitgelaten sloeproeiers bij elkaar staat automatisch garant voor een hele gezellige avond. En als kers op de taart, worden we naar voren geroepen voor een prijs! We staan als een zooitje ongeregeld op het podium en ontvangen daar een bronzen kuiken. Dat wil zeggen dat we derde zijn geworden in het kuikenklassement voor het jaar 2017. Een prijs om super trots op te zijn! Die laten we dus nooit meer los... :)

 

Op zondag wordt de laatste race geroeid. Waarom dit de brakkenrace wordt genoemd behoeft verder geen uitleg, lijkt ons.. Buiten de vermoeidheid speelt ook het weer hierin vandaag een rol.. het is nogal gaan waaien en de golven zijn ook flink! Het leek ons leuk om ook andere roeiers uit de vereniging kennis te laten maken met het roeien van een wedstrijd. En zo stappen er naast 4 van onze eigen roeisters ook 4 dames van de recreanten in tijdens de laatste damesrace en de senioren roeiers hebben aangeboden om als mixteam de race voor de heren te roeien. Wat geweldig om te zien hoe iedereen zich daarvoor heeft ingezet. We zorgen dan ook dat we met alle aanwezigen die op dat moment niet roeien op de kant staan om een oorverdovend lawaai te maken voor beide sloepen!

  

 

We gaan naar huis met een vette glimlach op het gezicht. Een geslaagd weekend en nòg een fantastische herinnering om toe te voegen aan ons sloeproeiseizoen 2017.

Tot volgend jaar!

Liefs, dames Jan van Riebeeck 

Volg ons ook op Facebook

Terug naar boven