Kaagrace, De Kaag 9 juni 2017

Vandaag sinds een tijd weer eens met de twee teams samen op pad. De dames en de heren wel te verstaan. We zijn al op tijd aanwezig en roeien de sloep na het kranen naar de Kaagsocieteit waar ook de start zal plaatsvinden. De sfeer is al gezellig en deze locatie draagt daar zeker aan bij.

Gezelligheid vooraf! Brandstof voor de wedstijd..

De route over de Kagerplassen is fantastisch en loopt door een mooi natuurgebied met eilanden, maar ook langs een aantal werven. Er liggen ook een aantal motorboten langs het parcours te kijken naar de inspanningen in de sloepen. Een ouder echtpaar dat langsvaart, blijft zelfs een stukje naast ons hangen om ons uit de wind te houden: bedankt! Halverwege voert de wedstrijd langs de Kaagsocieteit en het is zoals altijd zo gaaf om dan je clubgenoten te horen joelen en juichen.. dat moedigt echt aan!

 

Na afloop is er muziek, een heerlijke maaltijd en een verfrissend drankje met elkaar! De muziek komt op een groot schip dichterbij en oh wat klinkt het gezellig!

En wij winnen de 3e prijs in het dames kuikenklassement! Geen beker dit keer helaas, maar we zijn er toevallig nog wel! Een klein feestje is dus op zijn plaats. Uitslag: een 6e plek voor de dames in de eerste klasse en voor de heren een mooie 7e plek in de 2e klasse. En wat ook leuk is: er is een speciaal klassement dat los staat van de roeiprestaties en daar winnen we een 3e prijs voor de vereniging! Omdat we zo leuk zijn met onze twee teams! :) Hoppa!

Dames- en herenteam Jan van Riebeeck

Photo credits: Anton Attema

Terug naar boven