JvR achterin sterk deelnemersveld Kaagrace

Met een 41e plaats eindigde de Jan van Riebeeck op zaterdag 6 juni in de achterhoede van de negende editie van de Kaagrace in Warmond. Na 18,2 kilometer bleken de Culemborgse roeiers 47 watt geproduceerd te hebben. Er roeiden 47 ploegen mee.

De Jan van Riebeck nam voor het eerst deel aan de dit jaar zonovergoten race en had daar ruim twee uur en acht minuten voor nodig. Een frisse bries zorgde er bovendien voor dat veel watersporters op de Kaag te vinden waren. De roeiers zwoegden dan ook door een schilderachtig parcours van platbodems, motorboten, zeilbootjes en kano’s.

De Kaagrace kent een groot en sterk deelnemersveld. Er zijn punten te verdienen (of te verdedigen) voor de diverse landelijke klassementen. Derdeklasser Jan van Riebeeck eindigde in de eigen afdeling op de zevende plaats (van de elf deelnemers). Alle deelnemende kuikensloepen eindigden voor de Culemborgse sloep.

Na afloop keken de acht JvR-roeiers echter voldaan terug op het evenement. Er was uit gehaald wat erin zat. De Culemborgse ploeg had waarschijnlijk een van de oudste bemanningen in het deelnemersveld.

Stuurman Carol van den Hoogen wist door zijn manoeuvres menig aanval van de de hele race achter de JvR aanjagende polyestersloep Fjoer Fûgel af te slaan.  De Makkemse spiegelsloep begon vijftig meter achter de Jan van Riebeeck en eindigde na 18,2 kilometer nog steeds vijftig meter achter de Culemborgse kuikensloep. Zo hadden de Culemborgers toch nog een ‘wedstrijdje binnen de wedstijd’ gewonnen. Al eindigden de Makkumse roeiers in het klassement nog vier plaatsen boven de Jan van Riebeeck.

Aan de Kaagrace nam geen Culemborgse vrouwenploeg deel.

Deelnemers ditmaal: Guus Timmerman (slag), Ab Nijenhuis (slag), Ed Wulterkens, Ralph Rietveld, Theo Dersjant, Patrick Witziers, Rene Mak en Gerrit van Beurden. Stuurman: Carol van den Hoogen. 

Terug naar boven