Jan van Riebeeck opent roeiseizoen met derde plaats

De sloeproeiers van watersportverenging De Helling hebben hun sloep de Jan van Riebeeck afgelopen zaterdag naar een derde plaats geroeid in de derde klasse bij Vechten op de Vecht in Weesp. Het was de eerste race in dit seizoen voor de Culemborgse sloeproeiers. De damesploeg haalde een negende plaats.

De race in Weesp voerde de roeiers over een afstand van 11 kilometer over de Vecht. Aan de mannenrace deden bij elkaar 73 herenteams mee. 22 vrouwenploegen verschenen aan de start.

De mannenploeg van Jan van Riebeeck roeit in de derde klasse van het sloeproeien. Van de twintig deelnemende teams in deze afdeling eindigde de Jan van Riebeeck op de derde plaats. De Culemborgse roeiers behaalden nog niet eerder zo’n hoge positie. Van alle deelnemende roeiteams (alle klassen door elkaar) eindigden de Culemborgers op de 43 plaats in de middenmoot. De vrouwenploeg eindigde in het totale veld op de twintigste plaats.

Op 19 april staat de volgende wedstrijd op het roeiprogramma. Dan staat bij de ‘Slag op de Zaan’ een route van 16 kilometer te wachten.

Terug naar boven