Goede zaken in Langweer, 30 september 2017

Voor het bepalen van de seizoenseinduitslag in een klasse is het bij het sloeproeien van belang dat je in ieder geval 6 wedstrijden roeit. De beste 6 races tellen namelijk mee voor de eindklassering van jouw team. Wij hebben inmiddels al 6 races geroeid, maar zouden nog een plekje kunnen opschuiven in de ranglijst als we een goede uitslag roeien in een extra wedstrijd. Immers, dan vervalt een slechter resultaat van een eerdere race en komt er een (hopelijk) goede voor terug. Niks te verliezen en wel iets te winnen dus.

Daarnaast vinden wij het gewoon gezellig om met elkaar op pad te gaan en een wedstrijd te roeien. En zo geschiedde.. We tuigen met het damesteam naar Langweer in Friesland voor een race waar wij voor het eerst aan zullen deelnemen. De race gaat over 15,5 kilometer en voert met name tussen de weilanden door. Zeker op het laatste stuk is het best pittig, want daar steekt de wind flink op terwijl we over het open wat er varen. Al met al zijn we niet ontevreden met onze vierde plek (ten opzichte van een 8e plek in een eerdere race) in de einduitslag. 

Direct na onze finish begint het te regenen en daarom duiken we snel de kroeg in bij De Drie Zwaantjes. Daar sluiten al snel andere bekende sloeproeiers bij aan en het is dan ook weer als vanouds: oergezellig! Trots, moe en met een voldaan gevoel rijden we aan het einde van de middag weer terug naar Culemborg.

 

Dames Jan van Riebeeck

Terug naar boven