Winst Helling op bochtig en stromend parcours Overijsselse Vecht

Met slechts 7 seconden winst won Fransje zaterdag 3 oktober de Vechtrace in de dubbeltwee, samen met Anneloes Russell van de Alkmaarsche. De Vechtrace is een tijdrace over 5 km, waarbij de start net over de grens  in Duitsland is en de finish in Gramsbergen (Overijssel).  Prachtig roeiwater, veel haakse bochten (!) en stromend water.

Slecht zicht

Van de zes ploegen in het dubbeltweeveld, was er één concurrent uit Zwolle die de wedstrijd spannend maakte. Mede doordat zij direct voor de Helling-combi startten. Ondanks de snelle start was de Zwolsche direct uit zicht door de vele S-bochten met rietkragen!  Veel omkijken en ook echt omkijken. Bakboord sterk of stuurboord sterk. Snelheden variërend van 4:00 op recht stuk tot 4:40 over de km in de bochten. Af en toe een ‘recht’ stukje wat dan toch weer een flauwe bocht bleek te zijn. Tot slot helaas een bochtje te krap en even slippen voor een bootje, kostte een paar spaarzame seconden.  Het bleek allemaal genoeg voor winst en een mooie medaille!

Stromend water

Fransje: ‘Ik heb nog nooit zoveel omgekeken in een wedstrijd! Niet bevorderlijk voor de flow, maar ondanks dat toch in raptempootje 30 doorgejakkerd. Stom dat ik pas na 3,5 km bedacht dat het water in het midden van de rivier het snelste stroomt. En dat als rivierroeister.  Ahum. Tip voor de volgende keer! En ja, ook lekker een hotel regelen na afloop want het is een prachtige omgeving om een weekendje aan vast te knopen in deze tijd van het jaar! Een aanrader!’   

 

Terug naar boven