Twee blikken op de Head of the River

Twee keer in één weekend de Head of the River roeien en twee keer winnen. Zaterdag in de dubbelvier en zondag in de acht. Fransje: "Wat een zegen om zo gezond en fit te zijn. En zo te kunnen genieten van racen op de Amstel samen met je roeimaatjes. Super!" De Head is net als de Heineken een weekend terug, een wedstrijd waar alle wedstrijdroeiers uit Nederland aan meedoen. Een race over 8 km van hartje Amsterdam tot aan Ouderkerk. Vanwege het grote deelnemersveld en de logistiek, was het dit jaar voor het eerst dat de Head over twee dagen verroeid werd. Daardoor was het mogelijk om twee keer te kunnen starten. Dankzij een winter lekker doortrainen in de skiff op Linge in Leerdam, was de conditie goed genoeg. 

Adrenaline

De wedstrijd op zaterdag in de dubbelvier verliep voorspoediger dan vorig weekend. Met een iets hoger tempo 30 en een betere cadans kon de boot mooi op snelheid gehouden worden. Doordat we achteraan in het veld startten, werden maarliefst 9 ploegen ingehaald. De stuur van 18 jaar was niet op haar mondje gevallen en had flink de zweep erover! We durfden ons daardoor niet in te houden. Op de benen en bij iedere brug of bocht een tandje extra. Met de nodige adrenaline in ons lijf kwamen we over de finish. We hadden vervolgens 8 km de tijd om deze weer langzaam uit ons lichaam te roeien :). Resultaat was mooi: 1e van de 12 ploegen in de D en 5e overal van de 59 ploegen. De winst smaakte naar meer en wel een dag later. Met twee invallers vanwegen zieken, was het even wennen aan de acht. Boordroeien bijft overigens altijd ff wennen voor ons scullers. Maar ook die race verliep met winst. Het tempo lag hier wat hoger tussen de 31 en 32, maar ondanks de wedstrijd van zaterdag, kwamen we nog prima vooruit. Het blijft imposant zo'n acht en bijzonder om met zoveel fanatieke dames in één boot te racen. Dankzij onze invallers waren we paar jaartjes jonger met elkaar en wonnen we het C-veld. Dat was een meevallertje, want in het D-veld startten de Willem3acht met ex-toproeisters. Dat deze een maatje te groot zijn zelfs voor ons goed getrainde dames, bleek wel uit het verschil van maarliefst 1 minuut. Ook hier werden we overal 5e van de 34 achten. 

Na afloop konden we met elkaar relaxen en voldaan terugblikken op een succesvol wedstrijdweekend. En nu op naar het weekend van 1 april waar we allemaal uitkomen op de skiffhead of tweehead.

 

Terug naar boven