Start roeicursus in april

Zin in een leuke buitensport? De roeiafdeling van Watersportvereniging De Helling start in april weer met een cursus roeien. Dat dagcursus start op 3 april en de avondcursus op 7 april. Voor beide cursussen is nog enige plek. Ook interesse? Meld je snel aan!

Roeicursus

Om te leren roeien volg je in eerste instantie een cursus van 2 lessen per week gedurende 10 weken. Per cursusgroep kunnen er maximaal 8 personen deelnemen. De cursus wordt gegeven door ervaren roeileden in hun vrije tijd. Bij de dagcursus is nog volop plaats, de avondcursus begint vol te raken. De dagcursus wordt gegeven op dinsdagmorgen van 9:00-11:00 uur en vrijdagmorgen van 11:00 tot 13:00 uur. De avondcursus wordt gegeven op dinsdag- en donderdagavond van 19:00-21:00 uur. Voor alle geplaatste deelnemers organiseren wij een informatie- en kennismakingsavond.

Na de roeicursus

De roeicursus is nodig om de roeitechniek onder de knie te krijgen. Als je deze eenmaal beheerst kan je zelf bepalen hoe vaak en wanneer je gaat roeien. Na de cursus is het mogelijk om mee te roeien tijdens de ‘instuifuren’ op vijf ochtenden in de week en tijdens de zomer op woensdagavond.  Heb je eenmaal genoeg roeidiploma’s dan is het ook mogelijk om in vast ploegverband op andere uren te roeien.

Leuk en gezond

Roeien is een gezonde buitensport voor jong en oud, waar je veel plezier aan kunt beleven en een goede conditie mee kunt opbouwen. Je kan de sport recreatief beoefenen of fanatieker en aan roeiwedstrijden meedoen. De Helling is een levendige en sportieve vereniging voor ontspanning en uitdaging. De roeiafdeling bestaat 17 jaar en heeft rond de 100 leden. Leden van de Helling kunnen met korting sporten bij sportschool Gunthers Family.

Meer informatie?

Op het filmkanaal www.youtube.com/wvdehellingroeien kan je alvast kennismaken met het roeien bij de Helling. Je vindt er o.a. een filmpje Leer roeien en de Nederlandse Roeitechniek. Aanmelden kan bij Jan Nouwens (jannouwens@outlook.com of 0345-521800). 

Terug naar boven