Roeierssaluut Sail Amsterdam

Met 1100 roeiers en ruim 300 boten heeft roeiend Nederland zondagmorgen 23 augustus tussen 9:00 en 10:30 een roeierssaluut gegeven op het IJ in Amsterdam.

Van de Helling waren we er met 20 roeiers en 5 boten aanwezig. Zaterdag hebben we de boten al gebracht en zondagmorgen om 7:00 uur stapten we al in de boten(5:30 vertrek Culemborg, rijden, boten afladen en opriggeren en wegwezen). Eerst file roeien met 300 boten over de Amstel en door de amsterdamse grachten en singels.

Daarna het IJ op. Het was een prachtig gezicht met al die roeiers en talships op de achtergrond.  Zie voor een impressie het roeiers fotoalbum van sail. 

Na het saluut zijn we doorgeroeid naar Ouderkerk aan de Amstel zodat we ook nog het gevoel van echt roeien kregen. We werden ontvangen bij roeivereniging de Amstelgeuzen die daarvoor speciaal hun vlot verlegd hadden(!)  Om 17:00 lagen alle boten weer in de loods en konden we voldaan terugzien op een prachtige dag. 

De roeiers: Monica, Marie-José, Sietske, Ineke, Emmie, Erika, Afina, PeterV, Annemiek, Rob, Judith, Femke, Bert, René, Tea, Kees, Ruud, Nel, Fieke, PetertH.

 

Terug naar boven