Roeien op Waggelwater in Brugge

Een roeiwedstrijd in Brugge? Dat is nog eens een leuke start van het seizoen! Op slechts 2 uurtjes rijden van Culemborg worden Marlies en ik hartelijk ontvangen door onze zuiderburen. Adres? Waggelwater nr 4 in Brugge! Dat beloofd wat met windkracht 5. Twee bokalen en gezellige ervaringen rijker, keren we terug naar de Helling.

Roeien met de Dutchies

Naar aanleiding van de km-wedstrijden in Varese en Munchen afgelopen jaren hebben de dutchie-dames elkaar gevonden. Het ene moment roeien we tegen elkaar, het andere moment roeien we in wisselende samenstelling met elkaar. In gezonde concurrentie stimuleren we elkaar om nog beter te worden en nog sneller te gaan. Zo leek ons een leuke start van het seizoen de Brugge Boat Race. Met natuurlijk een gezellig weekendje in dit mooie stadje!

De acht

Zaterdag 28 februari stond Marlies om 8:00 uur voor mijn deur om mij op te halen. Na toch nog een onverwachtte file waren we gelukkig nog op tijd voor de wedstrijd die om 13:30 uur begon. Opriggeren, naar het vlot en inroeien maar. Lekker toch weer dat boordroeien. En zeker in een acht die gelijk lekker loopt! Boord-aan-boord mochten we van start. Onze tegenstandsters waren echter gelijk al achterop. De rest van de race verliep bijna wat saai, omdat er geen andere ploegen in de buurt waren om in te halen. Daarom iedere km een opzetje van 3 op 10 naar tempo 32, waarover de meningen achteraf verdeeld waren. Gingen we daar nu harder door of juist langzamer? Ok we hebben nog wat te oefenen voor de WK in september! De prijsuitreiking was bijna spannender dan de race: alle mannen en vrouwenachten bleken bij elkaar gevoegd te zijn en werd de correctiefactor toegepast. Na het aftellen van nr 3, naar 2, naar 1, bleken we als dutchies de bokaal gewonnen te hebben! Wat een verrassing!

De vier

Na een gezellig avondje Brugge stonden we zondag alweer vroeg paraat voor de volgende wedstrijd. De wind was echter zeer toegenomen. Windkracht 6 tegen! En dat op een klotskanaal. Na een knappe race in de skiff van Sandra Schaap (Daventria), mochten wij in de dubbelvier het water op. Dat viel niet mee. In opperste concentratie roeiden we onze race, die dit keer veel spannender was. Het waggelwater vroeg om tijdig uit te zetten, direct druk te pakken en de boot goed mee te nemen. Dat lukte en hoe. In een tempootje 29/30 roeiden we in totaal 7 ploegen voorbij, zowel mannen als vrouwen. Ook daar bleek de prijsuitreiking weer reuze spannend. Dit keer waren alle vieren, tweetjes en skiffjes bij elkaar gevoegd met daarop de correctiefactor toegepast. Toen de 3e prijs naar Frans Gobel ging en de 2e naar Sandra Schaap, werden wij toch wat onrustig. Zou het? En ja, ook deze bokaal was voor ons!

Op naar de Elfstedentocht!

Wat een lekkere start van het seizoen. Dat smaakt naar meer. Ons uiteindelijke doel dit seizoen is om in 9-13 september weer succesvol te roeien op de Fisa Masters in Hazewinkel (Belgie). Maar eerst de Heineken Vierkamp in de vier en trainen voor de Elfstedentocht. Want wat zou dat leuk zijn om niet alleen een kruisje maar ook een lintje te winnen. De concurrentie uit Zwolle roeit zich al warm. Het beloofd een spannende race te worden! En wie weet volgend jaar de Head in Turijn. De italiaanse dames hebben ons uitgenodigd en kijken uit naar onze komst. Dat zijn toch leuke ontmoetingen tijdens dit soort wedstrijden!

Volgend jaar meer Hellingers? 

Ik kan andere Hellingers deze wedstrijd van harte aanbevelen. Ook C-vieren doen aan deze race mee! Niet ver van huis en een gezellig weekendje weg. Kijk voor meer informatie op www.krbrugge.be/brugge-boat-race-2015. Of kijk voor sfeerbeelden in het Fotoalbumwww.wvdehelling.nl/afdelingen/roeien/gallery/brugge-boat-race-2015

 

Fransje

Terug naar boven