Mooie prestaties op World Rowing Masters Regatta

Een jaar voorbereiding
Na een jaar lang trainen in de skiff, was daar eindelijk dé wedstrijd van het jaar: de Masters! Met meer dan 3500 roei(st)ers uit de hele wereld, in de leeftijd van 27 tot over de 80, 4 dagen lang, wedstrijden racen op een echte roeibaan. Het blijft een fascinerend evenement. Voor mij ditmaal de skiff als hoofdnummer na twee jaar in de dubbeltwee met Anja. Daarnaast in combinaties met anderen van andere verenigingen. In totaal 9 races over 4 dagen. Ik had nog nooit zoveel races geroeid achter elkaar, geen idee hoe mijn lijf dit zou doorstaan. Het is gelukt! En dik tevreden met de resultaten.

 

2e plek in skiff
Vrijdag was de dag voor twee belangrijke roeinummers, de dubbelvier en de skiff in de leeftijd van 50-55 jaar gemiddeld (D). Gelukkig hadden we op donderdag al twee wedstrijden gevaren (en enigszins verprutst), zodat we vrijdag helemaal op scherp stonden. Een goede warming up bleek essentieel! Om te beginnen 20 minuten op de ergometer, om het lijf op te warmen. Daarna op tijd de skiff in om op te roeien. Op de baan is het echter zo druk, dat rustig inroeien niet aan de orde is. Met enige moeite lukt het om wat startjes te doen met 30 halen hard. Hoe dan ook, had ik de focus te pakken en zin in de race. Ik moest tegen ‘die Powerfrau aus Berlin’, waarvan ik wist dat ik haar snelheid echt niet kon benaderen. Een 2e plek zou erg leuk zijn. Maar geen idee hoe de rest van de tegenstand is. Zowaar, eenmaal uit de startblokken, lag ik 2e. Ondanks de verzuring in de benen, lukte het om mijn bootje op snelheid te houden en als 2e over de finish te drukken. 7 seconden langzamer dan de Duitse, een kleinere afstand dan begin van dit jaar in Berlijn. En 9e tijd van de 37 deelnemers in totaal voor een eerste keer in de skiff, biedt perspectief voor volgend jaar! Leuk!

 

Tegen onze eigen dutchies in de vier

De dubbelvier die dag was een zware race. Met een ongelukkige loting tegen de dutchies, de andere Nederlandse dames uit onze acht (aangevuld met twee sterke Denen), werd het een superspannende wedstrijd waarbij de andere dames van ons wonnen en wij als 2e over de finish kwamen. Helaas!

 

Met moeie benen naar de start in de skiff
Op zaterdag nogmaals starten in de skiff, dit keer in de jongere leeftijdscategorie van 43-50 jaar (C). Aanvankelijk onder voorbehoud, omdat er maar weinig tijd zat tussen de race daarvoor in de dubbeltwee. Omdat ik de skiff echter zo leuk vind besloot ik wel te starten, dan maar met moeie benen. Ook goed om te ervaren hoe dat is. Eenmaal in de oproeibaan bedacht ik mij dat het een grote vergissing was en dat ik het nooit meer zou doen! Geen enkele puf om een opzetje te doen. Getver! En kijkend naar al de grote lange dames, had ik al visioenen van strijdend ten onder te gaan op de laatste plek. Maar eenmaal uit de startblokken lag ik 3e en kon ik m op de 3e plek houden! Wederom achter die powerfrau aus Berlin en een sterke Deense. Dit keer zelfs met tussen- en eindsprint. Geen idee waar de energie vandaan kwam, maar toch mooi meegenomen. Met een 14 tijd van de 42 deelneemsters, kon ik dik tevreden zijn. Wat is dit toch een leuk nummer!

 

Teleurstelling in de acht

Diezelfde dag eindigden we met alle Dutchies in de acht. Waar wij vorig jaar onverwacht wonnen, was het dit jaar minder makkelijk om te winnen. Hoewel we als 1e uit de startblokken kwamen, konden we deze positie niet vasthouden en werden we in de 2e helft van de race voorbij geroeid door een supersterke internationale combinatie van 8 lange grote vrouwen. Wellicht teveel races in de benen? Helaas!  Eenmaal winst is geen garantie voor de toekomst!

 

Tot slot, blik met de mixed!
Tot slot, bracht de laatste dag alsnog de felbegeerde medaille. Traditioneel is de laatste dag van het toernooi de dag met mixed nummers. Ik was uitgenodigd om mee te roeien in een mixed acht met 4 mannen en 4 vrouwen. Dit leverde een mooie 1e plek op in de heat en 1e tijd overall van de 9 achten. Mooi blik, mooi aandenken aan een mooi toernooi!

 

 

Terug naar boven