Medailleoogst op winderige Amstel

Afgelopen weekend namen Marlies en Fransje deel aan de Heineken Roeivierkamp op de Amstel in Amsterdam. Beiden waren succesvol. Marlies won, als invalster, met de dubbelvier van Tromp bij de E (55-60 jaar). Fransje won in de 'dutchie-vier' bij de D (50-55 jaar). Zij konden zeer tevreden terugkijken op een vol wedstrijdweekend. De Heineken roeivierkamp is de eerste nationale wedstrijd van het seizoen. Net als bij schaatsen moeten er meerdere afstanden geroeid worden. Zaterdag roeiden de dames eerst 2,5 km en gelijk daarna een sprint van 250 meter. Zondag stond de 5 km op het programma.

 

Met name voor de ploeg van Marlies was het nog reuze spannend. Zij stonden weliswaar eerste na twee afstanden, maar dankzij hun snelle sprint. Op de 2,5 km was een andere combinatieploeg 6 seconden sneller! Dat beloofde niet veel goeds voor de 5 km. De dames waren echter van mening dat zij hun kracht onvoldoende kwijt konden vanwege een te lichte afstelling. Daarom op zondag de clammen eraf gehaald. En wellicht met wat extra mentale druk, speerden zij over de Amstel en waren op de 5 km 16 seconden sneller dan de nummer 2. Daarmee behielden zij een ruime voorsprong en werden ze eerste van de 8 E-ploegen en 8e van de in totaal 43 dubbelvieren.
De combiploeg van Fransje nam op de eerste dag al ruime afstand van de nummer 2 met 28 seconden op de 2,5 km. De sprint van 250 meter verliep zoals die zou moeten gaan. In een verrassend hoog tempo 36 voor deze tijd van het jaar, die rustig aanvoelde, konden zij goed hun kracht kwijt. (Zie hier een filmpje van de sprint). Dat ze in de eindsprint op de 5 km even moesten laten lopen om een ploeg voor te laten gaan onder de Berlagebrug, kon dan ook niet deren. Ze werden ruimschoots 1e van de 6 ploegen in de D en 4e van de in totaal 43 ploegen. 

 

Terug naar boven