Hellingers nemen deel aan prachtige Hart van Holland roeimarathon

Beste meneer de voorzitter,

Langs deze weg wil ik mij verontschuldigen voor het 'ongepaste' gedrag van gisteren, waarbij we luid claxonnerend en schreeuwend uit de ramen door de provincies Utrecht en Noord Holland zijn getrokken. Maar hiervoor is wel een goede uitleg, dit alles deden wij om onze mede-strijders in de roeimarathon Hart van Holland een hart onder de riem te steken waardoor ze net dat extra tandje bij konden steken om de eer van de vereniging hoog te houden.

Twee invalsters

Afgelopen weekend was het weer zover, de Hart van Holland roeimarathon van 90 km dwars door het groene hart van Nederland voor C4x+ en C2x+ (estafette en integraal). Deze uitdagende roeimarathon werd op 18 april door twee teams van de Helling geroeid, door zowel een dames team (onze beide dames 4 samenstellingen) met als invalster Marlies, bedankt Marlies! En ook een heren team (het elfstedenteam aangevuld met 2 vrijwiligers). Annette en Michiel bedankt hiervoor jullie hebben het fantastisch gedaan. Het was weer een fantastische dag, die in alle vroegte begon in Culemborg en dan richting roeivereniging Viking te Utrecht. Daar snel de boten gereed gemaakt om voor 07.00 uur in te schepen en op te roeien dwars door Utrecht richting de Vecht.

Eerste snelle etappe

Op de Vecht startte de eerste wedstrijdetappe welke eindigde in Breukelen. Een etappe waarbij het heren team liet zien wie de Helling is, in een stevig tempo stampten ze 6 a 7 andere teams voorbij, wat een spektakel! Ook onze dames deden het fantastisch, niet veel later kwamen ook zij over de finish. 

Treuzelboot tijdens tweede etappe

Na deze etappe door een schitterend smal vaartje richting het Amsterdam-Rijnkanaal, vooral voor de omstanders op de kant geeft dit leuke momenten. Vervolgens staken we het Amsterdam-Rijnkanaal over, waarna de tweede etappe volgde. Een langere etappe dus halverwege wisselen, wat voor het heren team helaas vertraging opleverde omdat een ander team wat treuzelde. De finish van de etappe was bij roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn.

Zware derde etappe

De derde etappe ging vanaf Uithoorn via de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel. Vandaar ging de route over de Bullewijk en de Holendrecht naar Abcoude. Daarna vervolgde de tocht de Angstel naar de finish van de derde etappe vlak voor de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Nieuwersluis. Een zware etappe, de wind was nu echt aangetrokken en was de gehele tijd van voren. Maar als gezegd in het begin, dankzij onze volgauto's die ons vanaf de kant flink aanmoedigden bleef de wedstrijdspirit erin en werd er flink op de benen gestaan.

Het welverdiende ijsje

Nadat we voor de tweede keer de oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal passeerden. Volgde de vierde en laatste wedstrijdetappe. Nu  werd via Breukelen het groene hart van Nederland gerond. Via de Vecht werd de finishplaats in Utrecht bereikt. Nog een keer wisselen waarna de laatste etappe (het uitroeien) werd ingezet richting de Weerdsluis. Volgens de traditie, in de sluis tijdens het schutten het welverdiende ijsje.  Na de sluis ging het vervolgens via de Stadsbuitensingel weer richting de URV Viking.

Lekker eten in het zonnetje

Hier werden de boten weer uit het water gehaald en op de botenwagen gelegd en nadat je gemiddeld 10 keer gestorven bent tijdens de wedstrijd voelt zo'n Hudson aan het einde van de dag vele male zwaardere dan aan het begin van de dag. De afsluiting was een welverdiende maaltijd, goed georganiseerd door URV Viking, die heerlijk op het terras in de zon genuttigd werd.

En de resultaten?

En uiteindelijk heeft de Helling ook nog goed gepresteerd, de heren zijn overall als 4de geëindigd in een eindtijd van 5 uur 54 minuten. Onze dames kwamen als 16de over de eindstreep in een nette tijd van 6 uur 44 minuten. Ik zeg, na een nachtje slapen, volgend jaar weer!

kijk voor de foto's in het fotoalbum!

Rinke Wesseling

Terug naar boven