Hellingdames roeien sterk op Internationaal Roeikampioenschap

Anja en Fransje hebben sterk geroeid tijdens de 'World Rowing Masters Regatta' in Bled (Slovenie). Zij wonnen zowel de wedstrijd in de dubbeltwee als in de dubbelvier in hun leeftijdsklasse van 55-60 jaar. Daarnaast eindigende ze regelmatig als 2e in andere leeftijdsklassen. Fransje: “Het is heel bijzonder om deel te nemen aan zo’n groot evenement met zoveel fanatieke leeftijdsgenoten. De week zindert van de spanningen voor de wedstrijd, bij de start en de ontladingen na afloop. En dat in zo’n prachtige omgeving als het meer van Bled met haar karakteristieke kerktorentje halverwege op een eilandje in het meer. Een heel speciale ervaring!”

Winst in twee en vier

De wedstrijd in de dubbeltwee was voor de dames het belangrijkste onderdeel. Daarin trainen zij al een aantal jaren op de Lek. Met windkracht 3 schuin mee en knobbelig water was het lastig varen op het meer van Bled. Gewend aan ruig rivierwater gingen de dames hard van start om vanuit koppositie in hoog tempo door te tikken naar de finish. Met een tijd van 3:57 wonnen zij hun heat en waren zij in het overall klassement 9e van de 81 teams in deze leeftijdsklasse van 55-60 jaar. Ook in de dubbelvier met twee roeisters van roeivereniging de Amstel, Anneloes Russell en Elze Hermans, roeiden de dames direct naar koppositie om ook deze heat te winnen. Met een tijd van 3:44 waren zij in het overall klassement 5e van de 68 dubbelvieren in de leeftijdsklasse van 55-60 jaar.

Ook snelle tijden in andere nummers

Daarnaast won Fransje ook de dubbelvier in de leeftijdsklasse 50-55 jaar met drie andere roeisters. Anja startte nog met andere roeisters in een dubbelvier in de leeftijdsklasse 60-65 jaar. Hoewel zij net 2e werden, roeiden zij een snelle 3e tijd van de 24 ploegen! Fransje roeide tot slot nog mee in de acht. Zij werden 3e in hun wedstrijd maar toch ook een snelle tijd, de 4e tijd van de 24 achten. 

Internationale ervaring

De dames deden dit jaar samen voor de 3e keer mee aan deze internationale roeiwedstrijd voor Veteranen roeiers, een soort WK roeien voor Veteranen bestaande uit boord-aan-boord races over 1000 meter. Dit jaar in Slovenie van 6-10 september op het meer van Bled, een prachtige omgeving! Dit jaarlijkse evenement trok dit jaar een record aantal deelnemers van 4728 roei(st)ers van over de hele wereld. Met deelnemers van de boven de 80 waaruit maar weer blijkt dat deze sport tot op late leeftijd goed te beoefenen is.

 

 

Terug naar boven