Burgemeester Van Grootheest doopt de ‘Cadena’

Het was de eer aan Burgemeester Gerdo van Grootheest om zaterdag 12 augustus de nieuwe boot van roeivereniging De Helling te dopen. Van Grootheest: “Culemborg ligt als een van de weinige steden naar de rivier toe. Jullie weten daar als geen ander volop van te genieten. Ik wens de Cadena en haar bemanning een behouden vaart!”

Zie hier een filmpje van de doop!

Sigaren traditie

De roeiboten van de Helling hebben nagenoeg allemaal de naam van een sigaar om de traditie van Culemborg als sigarenstad hoog te houden.  De naam Cadena is de naam van een Nederlandse sigarenfabriek, die rond 1900 een vestiging had in Culemborg. Net als twee andere roeiboten van de Helling zoals de Graaf Egbert en de Trio. Andere roeiboten van de vereniging zijn vernoemd naar sigarentypes zoals de Corona, de Bolknak en de Panatella. 

Maidentrip

Na afloop van de doop werd de Cadena te water gelaten en was het de eer aan Fransje, Ineke, Jan, Jaap en Hans om de eerste roeihalen in de nieuwe boot te ervaren. De wieltjes reden geluidloos over de slidings, de riemen draaiden moeiteloos in de dollen en de Cadena gleed fantastisch door het water. Bijzonder aan deze nieuwe C4x is dat ie ook omgebouwd kan worden naar de ongestuurde C5x. De boeg heeft dan de taak om de te sturen en moet daarvoor een speciale bevoegdheid hebben. Net zoals bij de Trio en de Panatella. 

Koffie met taart

Tot slot werd de nieuwe aanwinst gevierd met koffie en taart in het Clubschip. 

 

Terug naar boven